GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Buca Kaynaklar Köyü’ndeki su borularının değişimi, su kesintisinden haberdar olmayan köy halkını mağdur etti. Cumartesi gününden bu yana susuz kalan Kaynaklar sakinleri, hayvanlarının su ihtiyacını da gideremediğini anlattı.  Eski Muhtarın bu gibi durumlarda geçici çözümler bulduğunu söyleyen köy sakinleri, yeni muhtarın bilgi dahi vermediğini ileri sürdü.

HAYVANLAR DA SUSUZ KALDI

Kaynaklar Eski Muhtarı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Şen, muhtar olduğu dönmede İZSU’ya boruların değiştirilmesi için başvuru yaptığını açıkladı. Eski Muhtar Şen “Köyümüzün suyu 1974 yılında imece usulü yapılan borularla Nif dağından geliyor. Borularımız çok eskiydi. Ben de 2014 yılında muhtarken boruların değiştirilmesini istemiştim.  İZSU o talebi dikkate almış. Borularımızın değiştirilmesi sağlık açısından çok iyi oldu. Keşke çalışma öncesi köy halkını da haberdar etselerdi. Şehirde yaşamıyoruz, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların olduğu bir yer Kaynaklar. Bir inek günde yüz litreye kadar su tüketiyor. Her evde onlarca inek var. Hayvanların su ihtiyacını marketten veya bakkaldan su alarak karşılayamayız.” Diye konuştu.

HER YERİ ARADIK AMA…

Gazetemizi arayarak su kesintisi hakkında bilgi veren Köy halkından Derya Kesici ise, kesinti nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Habersiz yapılan kesintinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen Kesici “İZSU’yu, Hemşeri İletişim Merkezi’ni, Buca Belediyesi’ni aradık ama kimse bilgi vermiyor. Cumartesinden beri susuzuz. Su temin edecek yerler de yok. Eskiden su kesilince muhtarımız geçici çözümler bulurdu. Dört gündür suyumuz yok, bırakın suyu bilgi alacak kimse bulamıyoruz..” Diye tepkisini dile getirdi. 

YUKARIYA SU GİTMİYOR

Kaynaklar Muhtarı Yaşar Korkmaz, Kaynakların su borularının yılladır bakım ihtiyacı olduğunu bakımın da bu anlamda iyi olacağını söyledi. Korkmaz, köyün yukarısında kalan Kabakcılar Sokağındaki evlerin, su pompasının yetersiz gelmesi nedeniyle yılın altı ayı su sıkıntısı çektiğini ifade etti. Sorunun çözümü için çabaladığını söyleyen muhtar Yaşar Korkmaz, sadece depo yapılarak sorunun ortadan kalkacağını ifade etti.  Akşam saatlerinde az da olsa verilmeye başlanan suyun, köyün tamamına ulaşmadığı, büyük bölümünün susuz kaldığı görüldü.

Editör: Haber Merkezi