Sivas Katliamı’nın 25.yılında “Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız!” diyenler Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya geldi. Mahalle halkı, anmanın yapılacağı Firdevs Düğün Alanı’na “Sivas’ın ateşi AKP’yi yakacak, Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlar”sloganlarıyla yürüdü. Firdevs Düğün Alanı’nda anma etkinliği Madımak’ta gericiler tarafından yakılarak katledien 33 aydın için saygı duruşu ile başladı. Anma da Sivas Katliamı’nı anlatan sinevizyon gösterimi ve şiirler okundu. İzmir Müzisyenler Derneği ve Grup Yel Değirmeni’de deyişleri ve türküleriye anma etkinliğindeydi. Anma etkinliğinde yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Sivas Katliamı’nın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen bizler 93’ten bugüne yeni katliamara tanıklık ettik. Biz Sivas’ın katillerini Suruç’tan, Ankara’dan, Roboski’den tanıyoruz. 35 canımızı katleden gericiliği çocuk istismarını aklayanlardan, tecavüzü meşrulaştırma yasalarından tanıyoruz. Dünden bugüne katliamlara, gericiliğe ses çıkaranlar ülkeyi baskı ve şiddet ile yönetmeye çalışan AKP ve Tayyip Erdoğan tarafından hedef haline getiriliyor. Yüzlerce kamu emekçisi KHK ile ihraç ediliyor, gazeteciler- milletvekilleri tutukanıyor, belediye başkanları görevden alınarak kayyum atanıyor, gazeteler-dernekler kapatılıyor, yüzlerce insan tutuklanıyor. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün herkesi tehdit ederek kendinden olmayan herkese savaş açıyor. 24 Haziran baskı seçimleri de Erdoğan’ı kurtarmadı. Bizler gericiliğe karşı laikliğin, savaşa karşı barışın, katliamlara karşı barışın sesini yükselteceğiz.

Herkes bilmelidir bizler zulme karşı direnen Pir Sultan Abdalız. Bizler Hasret Gültekin’in ezgileri, Metin Altıok’un dizeleriyiz. Hiçbir söz, hiçbir gülüş, hiçbir slogan, hiçbir ezgi yarım kalmayacak. Hiçbir zaman aşımı Sivas’ı unutturamaz. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Biliyoruz ki Sivas’ın ışığı sönmeyecek ve bu ateş AKP’yi, başkanlık sevdalılarını yakacak.”

Editör: Haber Merkezi