Güzelbahçe Belediyesi, TÜM-BEL-SEN ile yaptığı toplu sözleşmeyle üniversiteye devam etmek veya doktora yapmak isteyen memurlara ilk kez ek ücret ödeyecek. Yapılan sözleşmeye göre memur maaşlarında yüzde 13 oranında artış sağladı.

Güzelbahçe Belediyesi’nde çalışan 43 memur adına  Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM- BEL-SEN) 2 Nolu Şube arasında toplu sözleşme yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa İnce ve TÜM-BEL-SEN 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Aygün’ün imza altına aldığı sözleşmeye göre üniversitede okumak isteyen veya doktora yapmak isteyen memurlara yıllık 1000 lira, başarılı olduğu her yıl için ise yüzde 50 artış öngörüldü. İlkokul, ortaokul ve üniversitede çocuğu okuyan memurlara 600 ile 1000 lira arasında değişen ödeme yapılacak.

Memurlara aylık daha önce verilen 950 liraya 100 liralık artış yapıldı ve har ay 1050 lira ek ödeme yapılacak. Yılda bir kez 900 lira yakacak, 1200 lira giyecek ve 1500 lira Check-Up yardımı ödenecek. Memurlar ayrıca 1200 lira doğum, 1500 lira ölüm ve 1200 lira evlenme yardımı alacak. Ayrıca ulusal ve milli bayramlarda 600’er lira olmak üzere toplam 5 adet ikramiye ödenecek.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Memurlarımızın insanca yaşayabilmesi için olanaklarımız ölçüsünde iyileştirme yaptık.Çünkü memurlarımız çok önemli işlere imza atıyor, sorumluluk alıyor. Bu nedenle memurlarımıza hakları olan bu ödemeleri yapıyoruz. İlk kez eğitime yönelik olarak memurlarımız eğer üniversiteye devam etmek veya yüksek yapmak isterse onlara da eğitim yardımı yapmayı uygun bulduk” dedi.

Sendika Şube Başkanı Mustafa Aygün de Güzelbahçe’de örnek bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, “ Sosyal yardımlarda en fazla katkının olduğu ve ilk kez eğitimi teşvik etmek amacıyla da memurlara eğitim desteği yapıldı” dedi.

Editör: Haber Merkezi