Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, koronavirüs salgını olmasına rağmen Foça’nın yazlık bir yer olduğunu bu yüzden gelen yazlıkçıların çok fazla olduğunu belirterek, “Herkesin kendisini koruması çok önemli. Oradaki emniyet ve hastane sayıları kış sayısına göre 25 bin kişiye hizmet başka 250 bin kişiye hizmet etmek başka. O yüzden gelen vatandaşlardan ricam kendilerini korusunlar. Foça’da bir tane hastanemiz var. İlçe Sağlık Müdürümüz sağolsun her hafta bize raporlar veriyor. Korkulan rakamlar yok beklenen bir ikinci dalga var buna Foça Hastanesinin yetmesi çok zor. Okulların açılmasıyla beraber sayılar düşücek o zaman Foça Hastanesi yetecektir. Önemli olan Foça’daki bu yoğunluğu azaltmak”.

KRİTERLER MEVCUT

Sakin şehir unvanıyla ilgili soruya ise Gürbüz, “Sakin şehir ilgili yaklaşık 70 kriter var, bizde Allah vergisi 50’si zaten var. Doğası, denizi. Ancak pandemi dolayısıyla belediyelerin diğer işlerinde olduğu gibi bunda da aksamalar oldu. Bütün sosyla tesislerimizi kapatmıştık, kriz masası hazırladık yaklaşık 40 kişi. Bu ekiple 65 yaşüstü, ihtiyaç sahiplerine dokunmak için her şeyi yaptık. Tekrar ikinci dalga gelecekmiş gibi bir masa daha oluşturduk bu sefer 50 kişiden. İlk seferde tecrübesizdik inşallah olmasın ama olursa da hasbel kader hazırız bu duruma. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız 30 ilçenin 30’una da gerekli desteği veriyor” dedi.

Su kanalının yenilendiğini hatırlatan Gürbüz, Foça’da yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlatarak, “Bunlar baktığınız zaman inanılmaz maliyetli ve Belediye Başkanını zorlayacak şeyler. Örneğin esnafımız ‘Ne oluyor’ demedi teşekkür ediyorum onlara da, suyun olmadığı yere hiçbir şeyin gelemeyeceğini biliyorlardı” ifadelerini kullandı.

Fatih Gürbüz, Ekim ayında Bulgaristan Milli Takımını Foça’da üç gün boyunca ağırlayacaklarını müjdesini de verdi. Kurultay’ın ardından İzmir’de dengelerin değişmesini yorumlayan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Siayset koronadan sonra zaten değişti, kurultaydan sonra daha da değişti. Bu virüsten sonra siyasetten daha çok insanların sağlıkla ilgili kaygıları var o yüzden bir hareket görmüyroum. Siyaset samimiyete, birlikteliğe doğru dönüşüyor” dedi.

FOÇA'DA 4 VAKA VAR!

Foça’da 4 vaka olduğunu ancak ölüm olmadığını, 4 vakanın görüldüğü ailenin durumlarının iyi olduğunu ve 14 günlük karantina sürecinde olduklarını kaydetti. İkinci dalga gelirse de “Yolu kapatırız” diyerek çok net mesaj verdi.

AZMETTİRME İDDİALARINA CEVAP VERDİ!

İsmail K.'ya yönelik silahlı saldırının azmettiricisinin Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz olduğu iddia edildiği dava ile ilgili de Gürbüz, “Eğer bu koltuklarda oturuyorsanız bunlar başınıza gelebiliyor 8-9 ay ne yaşadığımı ben biliyorum. Eninde sonunda yapanlar ortaya çıkacaktır. Çıktıktan sonra da ben hukuk yoluyla mücadeleme devam edeceğim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi