TUGAY CAN / İZ GAZETE - Koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Salgına karşı mücadelede ise en önemli görevleri üstlenen sağlık çalışanları için maske ve eldiven hiçbir dönemde olmadığı kadar önem arz ediyor. Salgından korunmak isteyen insanlar büyük oranda evlerinden çıkmıyor, 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı söz konusu. Sokağa çıkma yasağına uymak durumunda olanlardan biri de İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Nilüfer Bayülken!

Bayülken, evde bulunduğu süre içerisinde elini taşın altına koymak gerektiğini düşünmüş ve harekete geçmiş. Şimdilerde sağlık çalışanları için maske dikiyor. Gönüllüler de maskeleri sağlık çalışanları ile buluşturuyor. Günde ortalama 40 tane maske diktiğini söyleyen Bayülken, “Şu anda sokağa çıkma yasağı benim için de geçerli. Evlerimizdeyiz. Zor günlerden geçiyoruz. Herkes elinden geleni yapmalı. Benim elimden bu geliyor” ifadelerini kullanıyor.

‘MORAL BOZMAYACAĞIZ’

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanmakta olan zor günlerin bir an evvel atlatılması temennisinde bulunan Bayülken, İzmirlilere “Evde kal” mesajı verirken; “İzmirliler güçlü insanlardır. Ben buna inanıyorum. Moralimizi bozmamamız gerekiyor. Bu zor günleri de geride bırakacağız” diyor.

Editör: Haber Merkezi