ÜMİT KARTAL / İZGAZETE- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatandaşları dinlemek için oluşturduğu ‘Halkın Makamı’ uygulaması doğrultusunda Maltepe Mahallesi’ne gitti. Daha önce defalarca işçilerle tartışma ve işten çıkarmalarla gündeme gelen Gümrükçü, Maltepe Mahallesi’nde CHP üyesi Oktay Şerifoğlu isimli vatandaşı dinlerken sinirlerine engel olamadı. Oktay Şerifoğlu isimli vatandaş, Halkın Makamında söz alarak, Gümrükçü’ye verdiği iş sözünü tutmadığını belirterek eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine olay tartışmaya döndü ve Gümrükçü, Şerifoğlu’na ‘terbiyesiz’ çıkışında bulundu.

‘BELEDİYEYE PARA KARŞILIĞINDA İŞÇİ ALINIYOR’ İDDİASI

Kameraya yansıyan tartışma şöyle gelişti: Halkın Makamı toplantısında söz alan Şerifoğlu, “Bizim Hüseyin Güler ağabeyimiz vardı, onun arkasından, sizin arkanızdan yürüdük. Ama sonra Hüseyin ağabeye sorduğumuzda, ‘başkan, arkanızdan ağır sözler söyledi’ dedi. Ben de bunların paylaşımını yaptım, Facebook hesabımda var. Ben yaptığım her şeyin arkasındayım Sayın Başkanım. Ben paylaştıktan 3 gün sonra Mert Özcan, Maltepe Spor Kulübüne gelip güç veriyor. Bu kadar danışıklı dövüş olmayın. Dürüst olmak bu kadar zor mu? Dürüst siyaset yapmasını bilmiyorsanız, biz size öğretelim” açıklamalarını yaptı. Şerifoğlu’na tepki gösteren Gümrükçü, yüksek bir ses tonuyla “Ben dürüstlüğü senden öğrenecek değilim. Sen burada, ‘bana söz verdin’ diyerek yalan konuşan bir insansın. Ben söz vermedim. Az önce sana sordum, ‘Ben seni işe alacağım diye söz verdim mi?’ diye sordum, ‘hayır’ dedin” diye konuştu. Şerifoğlu da, “3 kişiye söz verdiniz” yanıtını verince Gümrükçü, “Sen kendi konularını kendi kendine konuşmaya devam et” ifadelerini kullandı. Şerifoğlu’nun, “Belediyeye parayla adam alındığı söyleniyor, bilgim yok ama” sözleri Gümrükçü’yü sinirlendirdi. Gümrükçü, Şerifoğlu’na çıkışarak, “Artık terbiyesizleşiyorsun bak, böyle bir konuşmaya müsaade etmem, terbiyesizleşme! Otur yerine! Sen ne diyorsun ya!” dedi. Şerifoğlu da, “Ben duyduğumu söylüyorum” açıklamasını yaptı. Daha sonra alanda bulunan güvenlikler ve belediye görevlileri Şerifoğlu’nu uzaklaştırdı.

‘İZMİR DIŞINDAN İŞÇİ ALDILAR’

Söz konusu tartışmaya ve nedenlerine ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Oktay Şerifoğlu, şunları söyledi: “Ben CHP üyesiyim. Seçimden önce bize alım sözü verildi. Hüseyin Güler bize işe alım sözü verdi. Seçimden 3 ay sonra Utku Gümrükçü’nün makamına gittik, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile konuştuk, ‘her mahallede eşit alım yapılsın’ dedik. Ben de beni almalarını rica ettim ama ‘olmuyorsa ne yapalım’ dedim. Bize alacaklarını söylediler. Olabildiği kadar aktif çalıştım, maddi sıkıntılar çektim, ilçe gençlik kollarında yönetimdeydim. Zaman geçti, Bornova’dan, Menemen’den, hatta İzmir dışından alımlar olmaya başladı, ilçeye kızmaya başladım. Ben tepki gösterdikçe bunlar beni düşman belledi, beni dışladılar. İlçe Başkanı Mert Özcan’la konuştum, alım için listede ismim yazılıydı, aradan zaman geçti ismim silinmiş. Mert Özcan’a sordum, alım vardı beni niye almadınız ismim vardı silinmiş dedim. Mert Özcan da ‘Bana güven işin olacak’ dedi. Bir gün Utku Gümrükçü, ‘Gençler sizinle bir gün kahvaltı yapalım, konuşalım’ dedi. O gün, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Tolga Sağlam, ‘Yalan olur, bizi almaz’ dedi. Dediği de çıktı. Randevuları, talepleri almadı. İlçe Başkanı Mert Özcan da onun piyonu gibi bir şey olmuş, onu eleştiremiyor bile. En son ben gençlik kolları yöneticiliğinden istifa ettim. Arkadaşlar ikna etti, geri döndüm. Eğer aynı şey olursa ‘Biz de istifa edeceğiz’ dediler. Bir buçuk sene sonra başkanla kahvaltıya oturduk. Başkana ben dahil 3 arkadaş kaldığını söyledik, ‘1 buçuk ay sonra alım yapacağım, o zaman alırız’ dedi. 2 aya yakın oldu, Tolga’ya dedim ‘Gider söyler misin, başkan almayacaksa başka bir yere gireriz, ben zor durumdayım’dedim. Tolga, Mert Özcan’a söyledim konuştu, Utku başkan ‘Boğaza kadar doluyum iş için gelmeyin’ demiş. Bir buçuk ay önce ‘Alım yapacağım’ diyen o değil miydi? Belediyede, Hüseyin Kızılkaya (CHP İzmir İl Yöneticisi) diye bir adam var. Alımları o yapıyor. O, parayla adam alıyor diye duydum. Mahalledeki etkinlikte de onu soracaktım, onu bile sordurmadılar.”

MERT ÖZCAN: ‘DİSİPLİNE VERECEĞİM’
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Belediye başkanıyla iş kavgası yapacak, ilçe başkanına suçlamalarda bulunacak, ben buna müsaade etmem. Gerekli yasal işlemleri de yapar arkadaşlar. Ben onu uyardım, sonuç itibariyle işe ihtiyacı vardır ayrı bir konu. Ama seçime gittiğimiz bir dönemde böyle kavgalara müsaade etmem. Herkes saygılı olacak. Kendisi zaten yönetimden istifa etti. Ben de bu iddiaları ve konuşmaları nedeniyle kendisini disipline göndereceğim” dedi.

Editör: Haber Merkezi