DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören’in de stantları gezerek öğrencilerle sohbet ettiği etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan GSF Dekan Vekili Prof. Dr. A. Mümtaz Sağlam, panayırın öğrencilerin birbirlerini tanıması ve kendilerini ifade etmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Sağlam, “GSF, 1975'te eğitim ve öğretime başladı. Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan fakültemiz, bu sorumlulukla adeta fabrika gibi 7-24 sanat üretimi yapıyor.  Genelde bahar şenlikleri adı altında düzenlenen etkinlikle öğrencilerin buluştuğu bir ortam yaratılıyordu ancak bu yıl ilk kez panayır formatında düzenledik” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin, hazırladıkları eserleri sergileme ve yeni arkadaşlık kurma imkanı bulduklarını kaydeden Sağlam, “Panayırın kalıcı güzel bir etkinlik halini alarak gelenekselleşmesini umuyoruz. Sanat panayırının sanatsal ürünlerin tanıtımı yanında müzik ve workshoplar ile eğlendirici bir hal almasını istedik. Dokuz Eylüllüleri ve sanatseverleri panayırımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Sanat üretmenin zor, stresli ancak bir o kadar da güzel olduğunu kaydeden GSF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Vedat Kacar ise, “Hazırladığımız bu panayırdan öğrencilerimizin keyif almasını istedik. Böyle bir programı ilk kez düzenlememize rağmen; GSF dışındaki bölümlerden de panayırımıza katılım için talep aldık. Sanata olan bu ilgi bizleri mutlu etti. Dolayısıyla bize gelen bütün başvuruları olumlu karşıladık. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir panayır düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi