Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası’nın 3’üncü Olağan Genel Kurulu Ankara Akar Otel‘de başladı. İki gün sürecek olan Genel Kurul’a çok sayıda delegenin yanı sıra çeşitli emek örgütlerinin temsilcileri ve siyasetçiler de destek verdi.

Kongre’ye katılan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’da bir konuşma yaptı. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti, ilk kuruşunu sıkan Hasan Tahsin’in ve hükümet konağına şanlı bayrağımızı göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin’in memleketi İzmir ve Konaklıların selamını ileterek sözlerine başlayan Gruşçu yapılan kongrenin bütün emekçiler için olumlu sonuçlar vermesini dileğini de sözlerine ekledi.

Örgütlü mücadelenin önemine de değinen Gruşçu emeğin ve alın terinin her alanda örgütlenmesinin güç birliği ile mümkün olduğuna dikkat çekti. 

Özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde emeğin en yüce değer olarak kabul edildiğine de vurgu yapan Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da talimatlarıyla kendi belediyelerinde ücret politikalarının çalışanların iktidarın kötü ekonomi politikalarından korumaya dönük olduğunu söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un gelişiyle birlikte Konak’ta emek tabanlı mücadeleye katkı sunduğunu ifade eden Gruşçu, “Sayın Batur gerek iş barışının sağlanmasında gerekse işçi ve emekçimize verdiği değerle belediyemizin daha verimli çalışmasını sağladı. Sendikal haklara verdiği değerle örnek bir belediye başkanıdır. Bu duruşunun aynı değerle karşılık bulacağına inanıyorum” diye konuştu.

Coşkulu bir atmosferde başlayan Tüm Yerel Sen’in 3’üncü Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleşecek Genel Başkan ve Genel Merkez yönetiminin seçimiyle sonuçlanacak.

Editör: Haber Merkezi