İzmir'in emek ve demokrasi güçlerinden grevdeki İZBAN işçilerine destek ziyaretleri gelmeye devam ediyor. Bugün, KESK İzmir Şubeler Platformu, grevleri dördüncü güne giren İZBAN işçilerini ziyaret etti.

Alsancak Garı önünde bir araya gelen KESK'e bağlı sendikaların İzmir şube üyeleri, 'Birleşe Birleşe Kazanacağız' ve 'Grev Hakkımız, Toplu Sözleşme Silahımız' sloganları ile İZBAN işçilerinin yanına yürüdü.

'BU DENGE EMEKÇİDEN YANA DEĞİŞMELİ'

Burada ilk olarak açıklamaya yapan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, bütün iş kollarında emeğe yönelik ciddi saldırıların olduğunu vurgulayarak "Bunu aşıp kazanımlar elde etmenin yolu da birlikten ve dayanışmadan geçmektedir. Bir belediye çalışanı ve Tüm Bel Sen üyesi olarak aynı belediyede insanlara hizmet veriyoruz. Aynı patrona karşı mücadele ediyoruz. Kocaoğlu, basına verdiği bir demecinde sizlere vereceği zamdan dolayı ülkenin dengelerinin bozulacağını iddia ediyor. Biz bu dengenin değişmesinden yanayız. Rüzgarın artık biz emeği yaratanlardan yana dönmesini istiyoruz. Hak ettiğimiz yaşam koşullarına kavuşmak istiyoruz. Biz bu grevinizde sizlerle birlikteyiz. Elimizdeki bütün platformlarda İzmir halkına bu grevin haklılığını anlatıyoruz. Grev bitene kadar dayanışma içinde olacağız" dedi.

'GREV UMUT IŞIĞI OLDU'

Daha sonra konuşma yapan SES İzmir Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır da OHAL döneminden geçildiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Aynı zamanda olağanüstü olanaksızlıkları da yaşadığımız bir dönem. Açlık sınırında çalışırken başlatmış olduğunuz bu grev işçiler açısından önemli bir gelişme. Bu mücadeleniz sadece burayla sınırlı değil. Bu koşullara rağmen böyle bir grev kararının alınması ve hayata geçirilmesi hepimizi umutlandırıyor. Bu grev hepimizin, bu başarı da hepimizin olacak. Burada bizlere büyük görevler düşüyor. İzmir halkına bu grevi anlatmamız lazım. Emek ve demokrasi güçleri olarak bu sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz."

Grevdeki İZBAN işçilerine bugün bir diğer ziyareti de HDK İl Örgütü yaptı.

(EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi