Hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan eski futbolcu Zafer Biryol, Emniyet tarafından yürütülen takibin ardından İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde gözaltına alındı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Zafer Biryol'un, Bylock kullanıcısı olduğu, kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirlendi. 2006 yılında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiği tespit edildi.

ADRESİ TESPİT EDİLDİ, OPERASYON YAPILDI

İstanbul Organize Şube polisi ve istihbarat ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasında yer alan ve hakkında yakalama kararı olan Zafer Biryol'a yönelik çalışmalarını genişletti. Adres belirlendi, ardından operasyon için düğmeye basıldı. Zafer Biryol, Büyükçekmece'de gözaltına alındı.

FETÖ TOPLANTILARINA KATILDI

Zafer Biryol'un terör örgütünün sözde toplantılarında yer aldığı da öğrenildi. 2012-2014 yılları arasında Küçükçekmece Beşyol'da FETÖ adına faaliyet gösteren kursun düzenlediği futbol turnuvasında kazanan oyunculara ödüllerini verdiği de dosyada yer aldı.

Gözaltına alınan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Beşiktaş altyapısında futbola başlayan Zafer Biryol, Beşiktaş'ta profesyonel olmuş, ayrıca Göztepe ve Altay'da da forma giymişti.

Editör: Haber Merkezi