Torbalı'da yaşayan Tülay Sarıer (40) 10 yıl önce yaşadığı rahatsızlığa bağlı olarak iki gözünü de kaybetti. Eşi Suat Sarıer eşliğinde Belediye Kültür Merkezi (BKM) binasında Torbalı Belediyesi'nin açtığı bağlama kursuna katılan Sarıer, çocukluğundan bu yana bağlama kursuna katılmayı çok istediğini, gözlerini kaybettikten sonra bu isteğinin hiç azalmadığını söyledi. Sarıer, "10 yıl önce damarlarda kırılma olduğu için bir anda gözlerimi kaybettim. Ancak çocukluğumdan beri içimde taşıdığım bağlama çalmayı öğrenme isteğim hiç kaybolmadı" dedi.

Kurs öğretmeni Murat Bağcı ise, kursa başlayalı kısa süre olmasına rağmen, Tülay Sarıer'in bağlamayı hızla öğrendiğini belirterek, "İlk aşamada tutuş ve el hareketlerini öğrettik. Bu hafta itibariyle de notalara geçtik. Çok hızlı öğreniyor, gayet başarılı" diye konuştu.

Görme engelli Tülay Sarıer'in eşi Suat Sarıer ise, eşini evden kurs yerine götürüp getirmekten sıkılmadığını, aksine mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu hastalık benim başıma gelseydi ve gözlerimi kaybetseydim, bu sefer eşim bana bakacaktı. Bundan hiç şüphem yok. Her insan engelli olabilir" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi