Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kordonun trafiğe kapatılacağına ilişkin iddialar hakkında İz Gazete’ye konuştu.

“YOK ÖYLE BİR ŞEY”

Kordonun trafiğe kapatılacağı yönündeki iddialara açıklık getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Gökçe, “Yok öyle bir şey… Biz burada yaya öncelikli bir düzenleme için çalışıyoruz. Öyle bir kapatma durumu yok. Orada kimsenin memnun olmadığı bir karmaşa var. Gece geç saatlerde yüksek sesle geçen araçlar oluyor. Bunlardan herhalde kimse memnun değil. Ama orada yaşayanların restoranlara gelenlerin de hizmet alma ihtiyacı var. Bunları düzenlemek için çalışıyoruz. Bu, trafiğe kapatacağız anlamında değil. Otomobilsiz Kent Günü’nde kapatıldı yalnızca. Düzenlemeye ilişkin bir çalışma yürütülüyor, olgunlaştığında halka açıklarız ama kordonu trafiğe kapatacak bir çalışmamız yok” açıklamalarında bulundu.

“PROVOKE EDENLERE İTİBAR ETMEYİN”

İzmirlilere çağrıda bulunan Gökçe, konuyla ilgili provokasyon yapıldığını belirterek, “Birileri özellikle bunu köpürtüyor. Bunu sistematik şekilde provoke edenlere itibar etmeyiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi