İZGAZETE - Güzelbahçe Yelki mahallesinde tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti İzmir gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde jandarma nezaretinde asfalt araçlarının alana girmesi sonrasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de alana gitmiş ve mühürün kırılıp çalışmaların başlamasına karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Günlerdir alanda nöbet tutan sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar mücadelesine devam ederken sabah go-kart alanında bir hareketlilik olduğunu öğrendikten sonra bölgeye doğru gittiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam alanda saldırıya uğradı.

Çam’ın gazetemize aktardığına göre alana go-kart pisti yapmak isteyen firmanın koordinatörü olduğu iddia edilen Cem Özenli adlı kişi Çam’ın üzerine motosiklet sürerek saldırıda bulundu.

Olayı anlatan Çam şu ifadeleri kullandı;  

“Sabah Güzelbahçe’de go-kart pisti yapılmak istenen alanda hareketlilik olduğunu öğrendik. Ben jandarma nezaretinde mühürler söküldü diye duyum aldım ve oraya gittim. Orada belediyenin arazisi var, orada beklerken belediye başkanı, ilçe başkanı, meclis üyeleri ve vatandaşlar da vardı. Arkamdan hızla bir motor geldi. ‘Kazım Çam senin yedi sülaleni…’ diyerek küfürler ve etti ve ‘Seni geberteceğim’ diye tehditte bulundu. Ardından motora gaz vererek geldi ve bana vurdu.’’

Kendisine saldıran kişinin alana go-kart pisti yapmak isteyen firmanın koordinatörü olan Cem Özenli olduğunu iddia eden Başkan Yardımcısı Çam olayla ilgili karakolda ifade verdiğini ve oradan da hastaneye geçtiğini belirtti.