İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek çevre sorunlarına karşı hazırlıklı olmak ve daha yeşil bir İzmir yaratmak amacıyla AB’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında hazırladığı ve Avrupa Birliği’nden 2.5 milyon EURO hibe kazandığı “Doğa Esaslı Çözümler” projesi adım adım hayata geçiyor.

Kent merkezinden Çamaltı Tuzlası’na kadar olan bölgede Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü, Mavişehir’de Peynircioğlu Deresi etrafında 40 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulması, böcek oteli, yeşil çatı, yağmur suyu hendekleri, atık çamurların değerlendirilmesi, endüstriyel miras rotası ile ilgili çalışmaları içeren proje kapsamında Girne Caddesi’nde de cep parklar oluşturuldu.

Trafiğin yoğun olduğu Girne Caddesi’nde karbon salımını ve ısı adası etkisini azaltmak, park eden araçlar arasında yeşil alan oluşturarak vatandaşların dinlenmesini sağlamak amacıyla cep parkı (parklet) yaptı. Her biri 5 metreye 2.5 metre alana sahip 2 modülden oluşan karşılıklı toplam 2 cep park için Büyükşehir Belediyesi 3 model tasarladı.

Cep parklarının birinde çocuklar için minik oyun alanı, diğerinde gölgelik ve masa, bir diğerinde ise bisiklet parkı dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi cep parkı uygulamasını önümüzdeki günlerde Alsancak’ta da hayata geçirecek.

Editör: Haber Merkezi