Türkiye'nin ilk ve tek Slow Food köyü ilan edilen Germiyan'da evlerin duvarlarına çizdiği desenlerle tanınan ve Germiyan'ın tanınmasına katkıda bulunan Nuran Erden, 'Değer Katan Kadınlar' projesinde yer aldı. 

İLGİLİ HABER: Hem çoban, hem çiftçi hem de ressam

Kuruluşlarının 30'uncu yılını kutlayacaklarını söyleyen Hayat Kimya Ev Bakım Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Gülhan Eğilmez, "30 yıldır geliştirdiğimiz ürünlerimizle kadınların ev hayatlarına ortak olduk. 'Değer Katan Kadınlar' projemizle amacımız, bize ilham veren kadın hikayelerini pek çok kadına ilham sağlayacak platformlara taşımak, açığa çıkarmak. Bingo ekibi olarak biz, sadece kadın çalışanlardan oluşuyoruz ve her birimiz sosyal birer vatandaş olarak, projenin kişisel olarak da içindeyiz. Projemizin ilk yılında 30 kadının cesaretlendirici hikayesini açığa çıkartacağız. Germiyan'ın duvarlarına çizdiği desenlerle bir değer yaratan ve köyünün tanınmasına önemli katkısı olan Nuran Erden de bu 30 kadın içerisinde yer alıyor" dedi.

Projede yer alan kadınların kimisinin Nuran Erden gibi köyünün duvarını boyadığını kimisinin evine ek gelir için sabun ürettiğini belirten Eğilmez, kimisinin ise kendi imkanıyla işletmesini kurup, sadece kadınlara istihdam sağladığına dikkat çekti.

ÖZEL DESEN DERSİ ALACAK

"Köy yerinde resim mi olur?" diyenlere inat, köyünün adının duyulması için duvarlara desen çizmeye başladığını anlatan 54 yaşındaki Nuran Erden, en büyük hayalinin Çeşme'nin turizm potansiyelinden faydalanarak, Germiyan'ın adını duyurmak olduğunu söyledi. Severek yaşadığı Germiyan'a desenleriyle güzellik katmak isteyen Erden, duvarları renklendirecek boyalara ve desen bilgisine sahip olmak istediğini söyledi.

İLGİLİ HABER: Hem çoban, hem çiftçi hem de ressam

Bingo, Nuran Erden'e profesyonel eğitimciler tarafından desen dersi verilmesini sağlama sözü verdi. Nuran Erden, Bingo ekibi ile birlikte Germiyan sokaklarını dolaşarak çizdiği desenler hakkında bilgi verdi. Erden, Bingo ekibinin ziyareti sırasında da bir duvara desen çizerek, 'Değer Katan Kadınlar' yazdı.
Editör: Haber Merkezi