Valilik ve belediyenin ortak kararıyla Çorum genelevinin kapatılmasını haber yapan Gazete Duvar muhabiri Elvan Yılmaz, kimliği belirsiz kişilerce telefonla defalarca tehdit edildi.

Sürekli değişik numaralardan aynı kişi tarafından arandığını ve “Kendine dikkat et bunun hesabını vereceksin” gibi sözlere maruz kaldığını ifade eden Elvan Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Korona virüsü tedbirleri kapsamında geçici süreyle kapatılan Çorum genelevinin tamamen kapatılması kararı alındı.

Daha önce Aşağı Sanayi Sitesindeki Çorum Tarım İl Müdürlüğü yanında faaliyet gösteren Çorum genelevi, o yıllarda şehrin içerisinde kaldığı gerekçesiyle bugünkü Çorum Terminali karşısında bulunan bölgeye taşınmıştı.

Yaklaşık 100 yıllık olan genelevin işletmeciliği Çorum Valiliği tarafından yapılırken, mevcut arazisi ise Çorum Belediyesi'ne aitti.

Çorum Belediyesi yetkilileri, pandemi sürecinde geçici olarak kapatılan genelevinin bundan sonra hiç açılmamasına karar verildiği söyledi. Yetkililer, mevcut genelevi binasının çürük raporu ve yine taşınacak yer sorunu olması nedenleriyle kapatılmasına karar verildiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi