Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubesi üyesi işçiler, Çiğli Belediyesi binası önünde bir araya gelerek, “Bugün, yarın, her gün tecavüz yasalarına karşı direneceğiz” pankartı ve “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganıyla AKP'nin çocuk istismarına cezasızlık istediği önergeye tepki gösterdi.

Burada bir açıklama yapan Karşıyaka Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Deniz Şahin Gümüştekin, Siirt Şirvan'da özel maden ocağında meydana gelen göçükte 10 işçinin halen toprak altında olduğunu hatırlattı.

Çocuk istismarının son 10 yılda 3 kat arttığına ve son 10 yılda 483 bin kız çocuğunun evlendirildiğine dikkat çeken Deniz Şahin Gümüştekin, “TCK 103. Maddesinin düzenlenmesiyle cinsel ilişkiye rıza yaşı 12’ye indirilmek istenmektedir. Tüm dünya cinsel istismarla mücadele ederken, çocuk yaşta zorla evlendirilmeler yasaklanırken, hatta asgari evlilik yaşı yükseltilirken Türkiye’deki bu değişiklik insanın kanını donduruyor” diye konuştu.

ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Bu yasa değişikliği ile AKP'nin tacizciyi, tecavüzcüyü ve tahrik oldum diyenleri korumaya çalıştığını belirten Gümüştekin, “Bu değişiklikle kadın ve kız çocuklarının kazanılmış haklarında büyük bir geriye dönüş, baskı, şiddet, toplumdan dışlanma, insanların korku ile yaşamalarını sağlama seks işçiliğine itmektedir. Biz kadınlar, yurtta ve dünyada barış istiyoruz. Huzur içinde yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Savaş istemiyoruz. Çocuklarımızın ölmesini öldürülmesini birbirlerine silah çekmesini istemiyoruz. İşimizde, evimizde ve sokaklarda huzur içinde özgürce yaşamak istiyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu torba yasanın tümünün oylanacağı TBMM oturumunun öncesinde TCK 103. maddenin bu torbadan çıkarılması için sesimize ses vermeye çağırıyoruz. Bugün, yarın, her gün tecavüzcü yasalarına karşı sokaklarda direneceğiz. Kadın, yaşam, özgürlük” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi