Türkiye’den yurt dışındaki kamp ve dil eğitimlerine yılda 15 bine yakın gencin gittiğini belirten Uluslararası Kamplar Birliği İkinci Başkanı ve Geleceğin Yıldızları Kurucusu Gözet, “Türkiye gençlik turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip. 3.5 saatlik uçak yolculuğu ile 1 milyar kişi Türkiye’ye gelebiliyor. Üç tarafı denizlerle kaplı, turizm altyapısı olan, uçuşların merkezinde bir ülkeyiz. Bu avantajlarımız doğru yönetilirse büyük bir fırsat yaratılabilir. Gençlik turizminde Türkiye’nin önü çok açık” diye konuştu.

AMERİKA'DA 15 BİN KAMP VAR

Türkiye’de yılın 180 günü okulların kapalı olduğuna dikkat çeken Gözet, “Demek ki öğrencilerin geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlanması için bir takım programlara ihtiyaç var. Dünya bu konuda ileri bir noktada. Örneğin Amerika’da 170 yıllık bir gençlik kampı kültürü, geleneği var. Bu tür kamplarda çocukların aileleri ve okullarından ayrı, doğanın içinde, gelişimleri hedefleniyor. Bir çok ülke bu konuda büyük yatırımlar yapmaya başladı. Amerika’da şu an 15 bin kamp var. Yılda yaklaşık 11 milyon çocuk bu kamplara gidiyor” dedi.

DİL EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Toplantıda konuşma yapan Danieltours Kurucu Ortağı ve Acente Müdürü Nesrin Ricketts çocukluk çağlarda alınan dil eğitiminin önemine dikkat çekti. Firma olarak çalıştıkları velilerin bu konuda bilinçli olduğunu belirten Ricketts, “Bizler yaz okulları ve dil eğitimi alanlarında hedefleri doğru göstermeye çalışıyoruz. Neticede biz de birer veliyiz. Yaz okullarının çocuklarımız üzerindeki olumlu etkilerini gördük. Bu çok önemli. Aslında aynı imkanları velilere, gençlere sunmak istiyoruz. Portföyümüzdeki okullar, hiçbir tereddüt duymadan önerdiğimiz kurumlardır” diye konuştu.

Klinik Psikolog Özenç Ertan Öztekin, çocukların bebeklik döneminden itibaren ailesi ile ‘ayrışma’ süreçleri yaşadığını belirterek, “Ebeveynler olarak yapmamız gereken onlara ayrışabilmeleri için güvenli alan ve gruplar yaratmaktır. Dolayısıyla kamplar ve yurt dışı eğitimler bu açıdan biçilmiş kaftandır. Biz mümkün olduğunca çocukların ailelerinden uzak ve güvenilir ortamlarda olmalarını istiyoruz. Kamplar da bu fırsatları tanıyor. Kampların sosyal becerileri geliştirilmesi ve daha bir çok açıdan bir çok faydaları bulunuyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi