Pi Gençlik Derneği’nin yürütücüsü olduğu, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi kapsamında hibe desteği alan ’Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi için Sivil Toplum Diyaloğu’’ projesi, Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gençlik çalışanlarını Ankara’da bir araya getirdi.

İstihdamın artırılması, çalışma ve yaşama koşullarının iyileştirilmesi, uygun seviyelerde sosyal koruma sistemlerinin oluşturulması, sosyal ortaklarla diyalog tesis edilmesi, sürdürülebilir bir istihdam yapısı için insan kaynaklarının geliştirilmesi, sosyal dışlanma ve yoksullukla mücadele edilmesi, kadın ve erkekler için eşit fırsatlar sağlanması gibi konularda gençlik çalışanları ve gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini güçlendirmek adına yürütülen proje; bu konularda Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki sivil toplum diyaloğunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Buna bağlı olarak, Pi Gençlik Derneği’nin Hollanda’dan Stichting Bloom Foundation adlı sivil toplum kuruluşunun ortak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakçi olduğu ‘’Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi için Sivil Toplum Diyaloğu’’ projesinin Ankara’da ev sahipliği yaptığı toplantıda; farklı illerden gelen 45’i aşkın sivil toplum kuruluşu Avrupa Birliği Müktesabatı 19. Fasıl başlığı altındaki konuları birlikte değerlendirirken yapılan anket çalışmaları sonucundaki gençlik çalışanlarının bu konuya ilişkin algısını birlikte tartıştı.

28-29-30 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen bu konferansın, açılışında, Pi gençlik Derneği başkanı Begüm İntepeler’in açılış konuşmasının ardından; Avrupa Birliği Başkanığı’ndan Uzman Dr. Begüm Güler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ve Türkiye Avrupa Birliği Delegasyonu Program Yöneticisi Mehmet Caner Demir yer aldı. Konferans kapsamında gerçekleşen AB Müzakere Fasıllarında Türkiye’nin Güncel Durumu konulu panelde hem kamu hem de sivil toplum tarafından değerlendirmeler yapıldı. Konuşmacı olarak AB Başkanığı’ndan Uzman Dr. Begüm Güler ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği Proje Koordinatörü Murat Özçelebi katıldı. Böylelikle; 3 gün süren konferansta hem gençlik çalışanları hem de karar alıcılar için Sosyal Politika ve istihdam alanına ışık tutulmuş oldu.

Editör: Haber Merkezi