Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Eğitim Komitesi ve İzmir Barosu işbirliğiyle gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğine, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan ve TEV İzmir Eğitim Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu'nun yanı sıra TEV bursiyeri gençler katıldı. Bursiyer gençlere anayasa değişiklik paketindeki maddeler hakkında bilgiler veren Kişisel Gelişim Uzmanı Görkem Başaran, “16 Nisan'da ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir oylama yapılacak. Böyle büyük bir değişiklik oylanırken tüm halkın iradesinin sandığa yansıması çok önemlidir. Görüşünüz, oyunuz ne olursa olsun 'Bir oydan ne olur' demeden sandığa gidin ve oy kullanın" dedi.

Başaran'ın konuşmasının ardından, Avukat Şakir Uzun gençlere referandumda değiştirilmesi gündemde olan maddeleri tek tek açıklayarak gençlerden gelen soruları yanıtladı.

TEV İzmir Eğitim Komitesi olarak ilk çalışmalarını ülkenin gündemindeki en önemli konu olan 16 Nisan referandumu ile ilgili yapmayı uygun gördüklerini belirten Betül Elmasoğlu ise, “16 Nisan'da ülkemizin geleceği için çok önemli olan bir anayasa değişikliği oylanacak fakat toplumun büyük bir bölümü değişiklik paketinin içeriği hakkında bilgi sahibi değil. Biz, TEV İzmir Eğitim Komitesi olarak, toplumun aydınlık yüzü olan TEV bursiyeri gençlerin sandığa bilinçli gitmesi için bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.

İzmir Barosu Konferans Salonu'nda yapılan etkinlik, TEV İzmir Eğitim Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu'nun katkılarından ötürü Görkem Başaran'a ve Şakir Uzun'a teşekkür sertifikası takdim etmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi