AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve şimdinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın mal varlığını ortaya çıkardıktan sonra darp edildiğini iddia eden Gazeteci Süleyman Gençel, Tugay Can’ın konuğu oldu. Gençel, “Hotar’ın mal varlığı ulaşabileceği bir mal varlığı değil, maaşla yapılması mümkün değil. Bunun sorgulanması gerekiyordu, reddetmedi. Ancak kişisel bilgiye girdiği için bu haberi kaldırttı. Bu reddedilmedi biz hala bu soruyu soruyoruz. ‘Bu para nerden geldi’ Çünkü bu kadın şu an rektör. Bunların açıklamasını yapması gerek ama böyle bir açıklama hala gelmedi. Tamamen sessizliğe gömüldü, biz bundan sonraki adımları izeyeceğiz” diyerek süreci anlattı.

‘GÖRÜŞMEMİZİ KESTİLER’

“Dövdürme hikayesinde büroya girmeye çalıştılar, meskene tecavüz var. Tabi savcılığın nasıl bir karar alacağını hep beraber göreceğiz” dedi. Arjantin’de tutuklanan Serkan Kurtuluş ile telefon görüşmesini de değerlendiren Gençel, “Bir insanın öldürmeye yönelik sözler duyması ve bunu rektörün eski AKP milletvekilinin organize etmesi şaşkınlık yaratıyor. Aradan uzun bir süre geçtiği için Serkan Kurtuluş’a karşı bir şeyim oluşmadı. İlk hedefimiz Serkan’la kamera ile Gürcistan’da görüşmekti. Daha sonra Ukrayana’ya geçeceğini söyledi, sonra Yunanistan’a geçti. Biz de görüşmek için beklemeye başladık. Bu arada Kurtuluş’un burdaki çevrresine bir operasyon yapıldı. Daha sonra Arjantin’de tutuklandığını haber aldık. Ben İngilizce yazarak ordaki gazetecilere Serkan’la görüşmek istediğimi belirttim. Daha sonra telefonla görüşmeye çalıştık ama kesilip durdu biz de şüphelendik bu görüşmenin kesildiğinden. Nitekim başka hat aldık ve onda kısıtlanma olmadı” dedi. Kurtuluş ile görüştüğünü kaydeden Gençel, sürecin sürdüğünü hatırlattı.

ERDOĞAN, HOTAR'I REKTÖRÜLÜKTE TUTAR MI ATAR MI...

Gençel, yaşanan olayların peşini bırakmayacağını belirterek, “Bu sonuna kadar götürülecek bir davaya dönüşmüştür. Bu kadar belgeden sonra Recep Tayyip Erdoğan rektörlükte onu tutar mı başka kuruma atar mı onu da Recep Tayyip Erdoğan bilecek” dedi.

NE OLMUŞTU?

Serkan Kurtuluş, “İzmir’den çözülemeyen sorunları Nükhet Hotar Ankara’ya bildiriyordu. Kendisinin Binali Yıldırım ile ilişkileri çok iyiydi. Sorun olduğu zaman Ankara’yı arayıp çözüyordu” dedi. Kurtuluş, a3haber.com internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Süleyman Gençel’e Nükhet Hotar’ın isteği ile saldırı düzenlediklerini de iddia etti. Kurtuluş, “Süleyman Gençel, Hotar hakkında yazılar yazıyordu. Saldırının ötesinde, gazeteciyi vurdurmak istiyorlardı ama çok sansasyonel olacağını düşündükleri için Gençel’i ofisinde darp ettiler. Hotar’ın Gençel’e karşı kini hiç bitmedi. Her görüştüğümüzde ‘Süleyman Gençel’den bunun hesabını çok ağır şekilde soracağım’ diye söylüyordu.” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi