İZ GAZETE - 9 Ocak'ta evinde öldürülen trans kadın Hande Şeker'in ölümüne tepkiler büyüyor. Genç LGBTİ  Derneği İzmir temsilciliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, Hande Şeker'in öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğu dile getirilerek "Yaşanan nefret cinayetine ilişkin ana akım medyadaki haberlerde Hande Buse Şeker’e yönelik uygulanan şiddeti meşrulaştıran bir dil kullanılmış, adeta faile destek çıkan bir yaklaşım sergilenmiştir. Ayrımcılığın bu denli arttığı, bir arada yaşamın zorlaştırıldığı bir ülkede medyanın, gazetecilik etik ilkelerine aykırı olan bu tutumdan vazgeçerek hak odaklı habercilik yapması tarihi bir sorumluktur." denilerek medyanın kullandığı ayrıştırıcı diline tepki gösterildi. 

Olayın münferit bir olay olmadığına dikkat çekilen açıklamada LGBTİ üyeleri, seks işçilerinin çalışma ortamının güvenliğinin sağlanmadığı ve şiddete arka çıkan kişi ve devlet kurumlarının bu  suça ortak olduğunu ifade etti. 

"Kimliğimize, bedenimize, yaşam tarzımıza baskı ve nefret araçları ile saldıranlar iyi bilmelidir ki; vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizler örgütlenerek, dayanışarak, hak savunuculuğundan bir adım geriye atmayarak onurlu mücadelemize devam edeceğiz.

Genç LGBTİ+ Derneği olarak Hande Buse Şeker cinayetine ilişkin yargı sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz. Öte yandan, nefret cinayetlerine karşı sadece LGBTİ+ örgütlerinin değil, tüm insan hakları savunucularının ve demokratik kitle örgütlerinin mücadele vermesi gerektiğinin önemini vurgulamak istiyoruz." denilen açıklamada, mücadeleye devam çağrısı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi