Kurumsallaşma ve kapasite geliştirme konusunda Genç İşi Kooperatif’ten danışmanlık desteği alan BoschKoop’un Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Cengiz Lübnan çalışma ziyaretine katılım gösterdi. Genç İşi Kooperatif’ten Levent Kahraman ve Mehmet Kuzu çalışma ziyaretinde hazır bulundu.

Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı mali desteğiyle gerçekleşen çalışma ziyaretinde ilk olarak bir sosyal girişim olan Soulk El Tayeb’e gidildi. Souk El Tayeb, kırsal bölgelerde yaşayan kadınların şehir merkezinde kurulan bir restoranda günlük yemek servisi yapmasını sağlayarak dezavantajlı kesimlerin istihdamına katkı sağlıyor. Ayrıca, her hafta Cumartesi günleri Belediye tarafından gösterilen alanda üretici ile tüketici doğrudan, aracısız buluşturuluyor. Beyrut ziyaretinin ilk gününde ikinci durak Nebatiye şehri oldu. Burada, Lübnan Milli Kamu Çalışanları Kooperatifi yetkilileri ve Nebatiye Kooperatifler Bölge Müdürü’nden bölgedeki kooperatiflerin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi edinildi. Çalışma ziyaretinin ikinci gününde Beyrut Amerikan Üniversitesi desteğiyle üreticiden tüketiciye organik ürünleri ulaştıran “Healthy Basket”, Namlieh Kadın Koooperatifleri Birliği ve Fair Trade Lübnan ile görüşmeler yapıldı.

Bursa’da üreticiden tüketiciye doğrudan aracısız ürün sunacak marketlerin oluşturulmasını hedefleyen BoschKoop çalışma ziyaretleri ile yepyeni yöntem ve modellerin ülkemize taşınmasını planlıyor. Çalışma ziyaretine katılan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, “Bu çalışma ziyareti kooperatifimiz için ufuk açıcı oldu, Lübnan örnekleri bizim vizyonumuzun gelişmesine yardımcı oldu, artık daha büyük düşünüyoruz ve ortaklarımızın doğal gıdalara kolayca ulaşabilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi