Liseli aşçı adayları Bostanlı’da ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U Yemek Atölyesi’ne katıldı. 11 F sınıfı öğrencileri, okul müdürleri Ayhan Kuran, Müdür Yardımcısı Eyüp Akpınar ve Yiyecek İçeçek Hizmetleri Alan Şefi Volkan Erdoğan ile birlikte katıldıkları yemek atölyesinde hem suşi yapımını hem de mesleğin inceliklerini öğrendi. Öğrenciler, yaptıkları Suşi ile İngiliz Şef’ten tam not aldı.
Thechef4U Yemek Atölyesi’nin son dönemde her meslek grubundan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Şef Christopher George Downs, “Ancak bu işin mutfağında olan ve eğitimini alan öğrencilerin gösterdiği ilgi bizi ayrıca memnun ediyor. Biz de onlara sosyal sorumluluk kapsamında destek veriyor ve kapılarımızı açıyoruz. Onlar henüz lise öğrencisi olmasına karşın, kendi evlerinde anneleri ve babalarından bile daha güzel yemek yapıyor. Suşi günümüzde oldukça ilgi gören yiyecekler arasında yer alıyor ve yapımı incelik istiyor. Öğrencilerimiz sadece suşiye kattıkları lezzetle değil bıçak kullanımından mutfağın hijyenine kadar gösterdikleri özenle de profesyonel oldukların gösterdi” dedi.

Okul Müdürü Kuran, öğrencilerin 4 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiğini belirterek, “Teknik donanımı oldukça yüksek olan mutfak atölyemiz var ve öğrencilerimiz haftada 15 saat uygulamalı eğitim alıyorlar” dedi. Meslek liselerine yönelik algının da artık değiştiğine dikkat çeken Kuran, “Çocuklar okulunu ve bölümünü seviyor. Bundan daha güzel ne olabilir? Artık bu noktayı İzmir'de aştık. İnsanların meslek lisesine bakış açısını kırdık, artık öğrencilerimizin hayata kazandırılması noktasında da iyi noktayız. Mezunlarımız açıkta kalmıyor, iş sorunları olmuyor” diye konuştu.

Sektörün en önemli sorunun “İş Ahlakı” olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Kuran “Öğrencilerimize sadece mutfağı değil ahde vefayı, disiplini, iş ahlakını da öğretiyoruz. Güzel tarafı da hiç bir öğrencimiz bu konuda isteksiz değil, hepsi öğrenme arzusuyla, o bilinçle geliyor. 400 puanlı öğrencilerimiz var. Onlar Anadolu lisesine gidebilecek puanları olmasına karşın bize geliyor. Dolayısıyla buradan mezun olan öğrencimize gönül rahatlığıyla işletmelerini teslim edenler var. Çünkü bizim öğrencimiz dünya mutfaklarına hakim olduğu gibi, işletmenin tüm girdi ve çıktısı konusunda da tecrübe sahibi olarak mezun oluyor” dedi. Yiyecek İçeçek Alan Şefi Akpınar da Thechef4u ekibine destekleri nedeniyle teşekkür ederek, öğrencileri yaptıları suşi nedeniyle tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi