Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP İl Yöneticileri, İlçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız mevcut hükümetin eğitim konusunda almış olduğu kararları eleştirerek “Çocukların ve öğrencilerin geri dönülmeyecek bir yola sokulmasını kabul etmiyoruz. Onları nasıl bir tehlikenin beklediğini bu panelde göstermek istedik” diye konuştu.

Modaretörlüğü eğitmen Fikret Doğan’ın yaptığı panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Lale Karabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da en çok önem verdiği sorunlardan birisinin eğitim olduğunu belirterek “Eğitim konusunda akademisyenlerden, eski müsteşarlardan oluşan sağlam bir ekip kurduk. Güzel çalışmalara imza atıyoruz. Tepkimizi anında veriyoruz ve çoğunda da geri adım attırıyoruz” dedi.

Sınav düzenlemesiyle çocukları yap-boz tahtasına çevirdiklerini söyleyen Prof. Karabıyık “Bu yeni sınav sistemi ile çocuklarımız denek olarak kullanmıştır. Fırsat eşitsizliğini yok edeceğiz dediler. Direk çocukları bunların içine attılar. Bütün çarkları tek tek yerine oturttular. Bu eğitim sistemine güvenmeyip çocuklarını özel okula gönderen velilerde yüzde 204 artmış durumda. Bizler bu sistemde geri adım atılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim için gençler çok önemli. CHP olarak iktidara gediğimizde her şeyimiz hazır. Gençlerimizle birlikte bu algı yönetimini kıracağız” diye konuştu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise hükümetin eğitim konusunda getirmiş olduğu sistemin çok planlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Sendika olarak eğitim sisteminin düzelmesi için eylemler yaptıklarını ve bu sisteme dur demeye çalıştıklarını belirten Aydoğan, mücadelelerine aynı kararlılıkla devam edeceklerini sözlerine ekledi. Öğrencilerin Anadolu ve Fen Liseleri dışında istemedikleri okullara komisyonlar tarafından gönderileceklerini belirten Aydoğan “Bu da İmam Hatip Liseleri demek. Bizim biran önce bilimsel ve kamusal bir eğitimi hayata geçirmemiz lazım. Yoksa geleceğimizi kaybedeceğiz. Bununda yolu mücadeleden geçiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi