YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi; son günlerde CHP’lilere yönelik artan hedef göstermeler ve provokasyonlardan sonra ‘Hukuk Komisyonu’ kurma kararı aldı. Komisyonun başkanlığına ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıya Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Aydın getirildi. Eski bir hakim ve gazetemizin de köşe yazarlarından olan Av. Murat Aydın ile hem CHP İzmir Hukuk Komisyonu’nu hem de CHP’ye yönelik hukuk dışı baskıları konuştuk.

‘BİLGİ AKTARACAĞIZ’

Hukuk Komisyonu’nun; bürokratik değil danışma komisyonu gibi çalışacağını ve hem güncel hem de genel hukuk sistemi ile ilgili CHP İzmir İl Başkanlığı’na bir bilgi aktarımı yapacağını belirten Aydın, “CHP, çok uzun zamandır ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek toplumsal bir talebi dile getiriyor. Siyasal, sosyal, ekonomik her türlü sorun ancak hukukun üstünlüğü ile çözülebilir. Bu yüzden sadece günlük olaylar üzerinden değil de parti politikalarına da il düzeyinde katkı sağlamak için bir çalışma grubu oluşturduk. Partinin resmi bir organı değil ama il yönetiminin kararı ile oluşturulmuş bir çalışma grubu olacak.” dedi.

‘KARAR SKANDALDIR’

CHP’ye yönelik artan baskıları da değerlendiren Murat Aydın, AKP’nin kendi içindeki çözülmeyi azaltmak için her zamanki gibi gerilim siyasetini yükselttiğini söyledi. Türkiye’nin temel sorununun ‘hukuk devleti’ olamamak olduğunu kaydeden Aydın, “Mesela; Banu Özdemir’i tutuklayan hakim de verdiği kararın hukuka aykırı olduğunu biliyor. Özdemir hakkında TCK 216/3’ten soruşturma başlattılar ama sırf tutuklamak için TCK 216/1’den mahkemeye sevk ettiler. Bu tek başına skandaldır.” ifadelerini kullandı.

‘KORKULARI BU ZATEN!’

CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın, 7 yıl önce dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a yönelik attığı tweetlerin, bugün hakaret soruşturmasına konu yapılmasının çok üzücü olduğunu belirten ve AKP’nin 16 yaşındaki bir çocuğun tweetleri üzerinden siyaset yapmasını sert dille eleştiren Aydın, “Geçmiş tweetleri sorgulamaya başlarsak; bizim arkadaşlarımız hakaretle yargılanır ama AKP’nin pek çok yöneticisi silahlı terör örgütünün üyesi olmakla yargılanır. Kimin geçmiş tweetlerinden hangi suç çıkacağını hep birlikte görürüz. Hakaretin zamanaşımı 8 yılda doluyor, silahlı terör örgütüne üye olmanın zamanaşımı 20 yıl! Korkuları da bu zaten! İktidarı kaybettikleri zaman, başlarına ne geleceğinden emin değiller. Yargı sistemini öyle bozdular ki bu bozdukları kantarın bir gün onları tartacağından korkuyorlar.” şeklinde konuştu.

‘HUKUK HEPİMİZE BUGÜN LAZIM!’

Kimsenin hakareti ya da bir suçu savunmayacağını ama adil ve dürüst bir yargılama istediklerini vurgulayan Murat Aydın, “Hukuk hepimize bugün lazım! Adalet yoksa devletin temeli yoktur. Toplumun tamamı; ne olursa olsun, kim olursa olsun herkes için adaleti istemeli. Herkes kendi ölüsüne ağlarsa bunu çözemeyiz. Yarın size de lazım olur diye değil, bugün hepimize lazım diyerek hukuk istemek lazım! Bunu toplumsal talep haline getirirsek eğer iktidar görmezden gelemez.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi