Dün gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini İzmir depremi oluşturdu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye olarak depremin hemen ardından hızla aksiyon aldıklarını ve ilk andan itibaren bütün yapılması gerekenleri yaptıklarını söyledi.
 

Yaşanan İzmir depremin ardından Gaziemir’de hemen hemen hiç problem yaşanmadığını da belirten Başkan Arda, “Gaziemir zemin olarak sağlam. Bina açısından da birçoğu yenilendiği için deprem sıfıra yakın hasarla atlatıldı. İlçemizde hemen hemen hiç problem yok. Buna sevinelim mi? Enkaz altından canlı kurtarılan çocuklarımıza sevinelim mi? Kaçak yapı yapıp insanların ölümüne neden olan müteahhitlere kızalım mı? Hayatını kaybedenlere üzülelim mi? Karmakarışık duygular içindeyiz” dedi.

Başkan Arda, depremin hemen ardından belediye ekiplerinin ilçedeki tüm mahallelerde durum tespiti yaptığını da vurgulayarak, “Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürürken biz de korkuyla evlerinden kendilerini dışarı atan vatandaşlarımızın yanında olduk. Haberler gelmeye başladı ve facianın boyutları ortaya çıktı. Üzüntümüz büyük. Bir tarafta 50 katlı binaya hiçbir şey olmamış. Bir tarafta 6 katlı bina yerle bir olmuş. İnsan faktörünün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Böyle yıkımın bir daha yaşanmamasını diliyoruz ama maalesef bu coğrafya binlerce yıldır deprem gerçeğiyle karşı karşıya. Depremle medeniyetler yok olmuş. Nice insanlar ölmüş. Çıkarılan af yasaları bir sonrası için tekrar umut veriyor. Tekrar kaçak bina yapmaya devam ediyorlar, malzemeden çalıyorlar. Bu sürecin ardından Aktepe – Emrez bölgemizde de kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanmasını temenni ediyoruz. Bu yaşadığımız umarım bizler için büyük bir ders olur” dedi.

Editör: Haber Merkezi