Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yürüttüğü uyumlu çalışma Gaziemir’e hizmet olarak dönüyor. Başkan Arda’nın seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan Gaziemir’e metro hattı kazandırma sözü İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen eşgüdümlü çalışma sonucunda kısa sürede hayata geçiyor. Gaziemir trafiğini rahatlatacak 28 km uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Gaziemir-Karabağlar-Halkapınar metro hattının proje hazırlıkları başladı. Metro hattının hayata geçirilmesiyle Fuar İzmir, Adnan Menderes Havaalanı, ESBAŞ, Sarnıç Sanayi Bölgesi gibi kentin önemli dinamiklerine ev sahipliği yapan Gaziemir’in trafik sorunu önemli oranda çözülecek. Gaziemirli vatandaşlar bir ucu Halkapınar'a diğer ucu Adnan Menderes Havalimanı'na uzanan metro hattıyla hızlı, konforlu ulaşımla tanışacak, trafikte rahat bir nefes alacak. Mevcut metro hattının Stadyum İstasyonu'na entegre edilerek başlayacak yeni projede Gaziemir sınırları içerisinde Fuar İzmir, ESBAŞ, Gaziemir Kaymakamlık, Abdullah Arda Meydanı, Gaziemir Devlet Hastanesi, Sarnıç, Sarnıç-Sanayi, Sarnıç-Menderes ve Adnan Menderes Havaalanı istasyonları yer alacak. 

TRAFİK SORUU BİTECEK

Yeni metro hattı Adnan Menderes Havalimanı'ndan başlayıp Sarnıç, Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir, Halkapınar güzergahını izleyecek. Şehrin merkezine uzanan 28 km uzunluğundaki hat yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak. 
Kentin önemli sanayi bölgelerinin başında gelen ESBAŞ’tan ve bacasız sanayinin merkezi olan Sarnıç bölgesinden geçecek metro hattının hayata geçmesiyle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Gaziemir’de yaşanan trafik sorunu da çözülecek. Sarnıç’ta yaşayan vatandaşlar da metronun faaliyete geçmesiyle trafik sorunundan kurtulacak. 

"TUNÇ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM"

Proje için önümüzdeki ay "Uygulama Projeleri Danışmanlık Hizmeti Alım"  ihalesine çıkılacağının müjdesini veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Göreve geldiğimiz günden itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile yürüttüğümüz yakın ve uyumlu çalışmalar Gaziemir’e hizmet olarak dönmeye başladı. Seçim sürecindeki vaatlerimizden biri olan kentimize metro hattı kazandırma projesinde ilk adımın atılmasının gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Metro hattının hayata geçirilmesiyle Fuar İzmir, ESBAŞ, Adnan Menderes Havaalanı, Sarnıç Sanayi Bölgesi gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Gaziemirimiz’in kent içi trafik sorunu önemli oranda çözülmüş olacak. Adnan Menderes Havalimanı-Gaziemir-Karabağlar-Halkapınar metro hattının hizmete başlamasıyla hemşehrilerimiz hem hızlı, konforlu ulaşımla tanışacak hem de trafik sorunundan kurtulmuş olacak. Bu önemli proje için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.