İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, “Türkiye’de Yansız ve Profesyonel Medya İhtiyacı” tartışıldı. İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen’in moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda, Avrupa Etik Ağı Onursal Başkanı Aidan White ile Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuleli görüşlerini açıkladı.

İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, Türkiye’de basında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi, gazetecilerin ve basın kurumlarının bazı konularda yaşadığı önemli sorunlara değindi. Avrupa Etik Ağı Onursal Başkanı Aidan White, Türkiye’nin kamu yönetimleri aracılığı ile basında çalışma koşulları ve yaşamlarını sürdürmesi için önlemler alınması ihtiyacını dile getirdi, “Siyasileri harekete geçirmeniz gerekiyor. Bunun için bu alandaki ihtiyaçları içeren bir manifesto yayınlamalısınız” dedi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuleli ise ülkemizde direnç göstererek ayakta kalan bazı basın kurumlarından örnekler vererek, önümüzdeki süreçlerde normale dönülmesi konusunda umutları olduğunu hatırlattı. Atölye çalışmasına katılan gazeteciler ise bu konudaki görüşlerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi