Ziyarette, İGC - BYEGM arasında gazetecilere yönelik “medya etiği", “sosyal medya" ve “grafik - tasarım" konularında seminerler ve eğitim çalışmaları yapılması yönünde karar alındı.

İGC Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala ve Sayman Semih Aksoy'un da yer aldığı ziyarette gazetecilere yönelik yapılabilecek projeler gündeme geldi. İGC Başkanı Dikmen, gazetecilerin son dönemde en büyük sorunlarından birinin etik olduğunu söyledi. Bu anlamda üniversitelerden destek alınarak medya etiği semineri düzenlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Dikmen, "Gazeteciler bir gazetede çıkan haberi kaynak göstermeden kendi haberleriymiş gibi alıp kullanıyorlar. Etik konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için eğitimler vermemiz gerekiyor. Bu konuda işbirliği yaparak gazeteci arkadaşlarımıza katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İzmir Şube Müdürü Deniz Dev de, projeyi olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bu konuyu hemen hızlı bir projeye dönüştürelim. Mayıs ayı içinde Medya Etiği seminerini düzenlemek için çalışmalara başlıyoruz" dedi. İş yoğunluğundan dolayı seminer ve çalışmalara zaman ayıramayacak gazeteciler için uzaktan eğitimlerin gündeme gelebileceğini de kaydetti. Gazetelere yaptığı ziyaretlerde sektörde en birincil sorunun grafik olduğunu öğrendiğini de belirten Dev, gazetecilere yönelik, grafik - tasarım ve sosyal medya, konularında da İGC ile işbirliği halinde daha geniş katılımlı projeler yapacaklarını söyledi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi