İZ GAZETE - İGC, 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözüyle başlayan açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olduğu vurgulandı.

"Mustafa Kemal Atatürk ve birlikte yürüdüğü yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz." denilen açıklamanın tam metni şu şekilde; 

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.

Bugün 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri, bundan 98 yıl önce, Atatürk’ün, “Kurucu Meclis” sözünü kullanarak, yeni bir devletin doğuşunu dile getirdiği, “En beğendiğim eserim” dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atıldı. Ve Meclis’in duvarına “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazıldı.

Kul değil yurttaş, ümmet değil ulus olma bilincinin başlangıcı olan, ulusun egemenliğini esas alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu günü tüm dünya çocuklarına armağan eden, Cumhuriyet değerleriyle donanmış bir ülke kuran Mustafa Kemal Atatürk ve birlikte yürüdüğü yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi