Şirinyer İzban’da başlayacak bisiklet etkinliği Menderes Caddesi üzerinden geçerek Kasaplar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde son bulacak.
Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek etkinlik ile ilgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret etti.

Geçen yıl Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na pedal çeviren bisikletçilerin bu yılki rotası Buca oldu.
İGC Başkanı Misket Dikmen, 29 Ekim Pazar günü 11.30’da Şirinyer İzban istasyonundan başlayacak etkinliğe tüm bisiklet severleri davet ederek, “Bu yıl 3. kez gazeteciler ve İzmirliler olarak Cumhuriyet’e Pedal çevireceğiz. İGC olarak kentimizdeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına renk katmak, farkındalık yaratmak istedik. Ayrıca bu etkinlik ile amacımız bisikletin şehir içinde ulaşım aracı olarak önemini vurgulamak halkımızı spora yönlendirmek. Cumhuriyetimizin 94. yılına yakışır biçimde 29 Ekim günü kentin coşkusunda yerimizi alacağız. Buca Belediyesi’ne katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.
Buca Belediye Başkanı Piriştina da, “Geçen yıl ‘Cumhuriyet’e Pedal’ etkinliğine katılmıştık. Bu yıl rotanın Buca olmasını çok istemiş İGC Başkanı Dikmen’e o zaman bu talebimizi iletmiştik. Onlar da kabul ettiler. Güzergahın ve etkinliğin son halini yaptığımız görüşmede tamamladık. Hep birlikte bisikletlerimizle Menderes Caddesi’nde pedal çevireceğiz. Son durağımız da Atatürk Anıtı olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi