DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Geçtiğimiz aylarda gazeteci- yazar Ziynet Sertel  kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş, Bornova Belediyesi, Sertel’in anısını yaşatmak için Çınar Mahallesi’nde yer alan parka onun adını vereceğini duyurmuştu. 

Ziynet Sertel’in eşi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yoğun katılımla gerçekleşen park açılışındaki konuşmasında gözyaşı dökerek, “Dünyaya yeniden gelsem yeniden onunla yaşamak isterdim” dedi.

Ziynet Sertel parkı açılışına CHP İzmir Milletvekilleri, duayen gazeteci Uğur Dündar ve Gökmen Ulu,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve önceki dönem başkanı Misket Dikmen, CHP’li ilçe belediye başkanları, gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel açılış başlamadan önce İz Gazete'ye verdiği demeçte, "Duygularıma hakim olmakta zorlanıyorum. Bir yandan mutluyum çünkü eşimin doğduğu yer bu parktan 50 metre ileride, bu parka eşimin isminin verilmesi benim için çok anlamlı. Bunda emeği geçen Bornova Belediyesi'ne çok teşekkür ederim" diye konuştu.  

 

GAPPİ: ‘ATİLA SERTEL, GAZETECİ ZİYNET SERTEL’İN EŞİDİR’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi yaptığı konuşmada, "Çoğu kişi Ziynet Sertel'i, 'CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in eşi' olarak anons ediyor. Ama biz gazeteciler olarak, 'Atila Sertel, gazeteci Ziynet Sertel'in eșidir' diyoruz. Gazeteciliğin bazı gereklilikleri vardır; iyi bir kalem sahibi olmak, mütevazi olmak, makul olmak ve gerçekten damıtmaktır. Ziynet Sertel, bir İzmir kadınını o kadar güzel simgeledi ki. Atila'nın yanında, bir kadın olarak, bir eş olarak dimdik ayakta durdu. Ziynet aslında çok da iyi bir gazeteci ve her şeyden önce de, iyi bir yayın yöneticisiydi. Meslektaşlarına ablalık yapmış ve pozitif biriydi ve direnmeyi çok iyi bilirdi. Buradaki halk çok şanslı, umarım kızları, Ziynet'e benzer. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

İDUĞ: ‘HASTALIĞIN İLK EVRESİNDEN SON GÜNÜNE KADAR…’

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, "Gazeteci-yazar, kalemi sağlam Ziynet Sertel'in adının sonsuza kadar yaşaması için katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hastalığının ilk evresinden son nefesine kadar, iyi günde kötü günde yanından bir dakika ayrı kalmayan Atila Sertel'e müteşekkirim" dedi.

YÜCEL: ‘SONSUZA DEK YAŞAYACAK’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Hepimizin ablası, arkadaşı, dostu olan Ziynet Sertel'in isminin verildiği bu güzel parkın açılışı için bir aradayız. O sevdiklerine, ailesine, tüm arkadaşlarına ve dostlarına sevgi, emek verdi. Arkadaşları ve dostları onun bu sevgisini takdirle karşıladı. Ben 28 Mayıs'ta Ziynet Sertel'i kaybettiğimizde Atila Sertel'in ona ne kadar sevgi, aşk ve dayanışmayla bağlı olduğunu, ne kadar kıymetli bir geçmişi olduklarını gördüm. Bu parkta çocuklar oynayacak, ailelerimiz vakit geçirecek. Buradaki vakit geçiren herkese Ziynet Sertel ve Atila Sertel'in aşkı ve dayanışması ilham olsun. Yüreğinde vatan, cumhuriyet, Atatürk sevgisi olan tüm gençlerimize ilham versin. Erken yaşta kaybettik ancak onun ismi bu parkta sonsuza dek yaşayacak” diye konuştu.

DÜNDAR: ‘ZİYNET’İN VEFAT ETTİĞİNE HALA İNANAMIYORUM’

Duayen gazeteci Uğur Dündar da, Sertel anısına bir konuşma gerçekleştirerek, "Benim İzmir'e gelmemdeki sebeplerden biri de Atila Sertel'in yarattığı arkadaşlık duygusudur. Atila Sertel, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında, gazetecilerin zindana atıldığı bir dönemde meslek mensuplarını  örgütleyerek, Silivri zindanında yatan arkadaşlarımızla görüşme imkanı sağlamıştır. O bakımdan ben Atila Sertel'i, Hasan Tahsin'in şehrinde, bir cumhuriyet sevdalısı olarak benimsedim ve sevdim. İyi ki Hasan Tahsin'in Atila Sertel'lerin kentine yerleştim diyerek de çok sevindim. Ziynet kardeşimi de hep birlikte yaptığımız bir Londra yolculuğunda tanıma imkânım oldu. O sırada Ziynet hastalığının ilk evrelerini yaşıyordu. Ziynetle uzun yürüyüşler yapıyorduk ve ben o hastalığı atlatacağına, içindeki yaşama sevinciyle kanseri yeneceğine inanmıştım. Ben Ziynet'in vefat ettiğine hala inanamıyorum. Hayatımda sayılı insanlar vardır, vefat ettiklerini bir türlü kabul edemem. Ama geride çok iyi bir aile bıraktı, çok değerli evlatlar bıraktı. İyi ki onları tanımışım. Sevgili Atila, iyi ki varsın, iyi ki Ziynet'i tanıttın bana. Sağ ol, var ol kardeşim” dedi.

SERTEL: ‘EVET, ÖYLEYİM’

Açılışta son konuşmayı gazeteci- yazar Ziynet Sertel’in eşi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptı. Konuşmayı yaparken boğazı düğümlenen Sertel, duygulu anlar yaşattı. 

“Bugün çok gururluyum, çok mutluyum. Dilek Gappi söyledi, 'Atila Sertel, gazeteci Ziynet Sertel'in eșidir” diyen Atila Sertel, gözyaşı dökerek, “Evet, öyleyim. Çamdibili olmaktan gurur duyuyorum. Burada dayanışma, dostluk var. Burada arkadaşlık var. Apartman gibi değildir Çamdibi. Birinin canı yansa diğeri koşar gelir” ifadelerini kullandı.

‘KARIMIN ADINI YAŞATTIRACAĞIZ’

Sertel, “Biz vefayı, dostluğu, kardeşliği çok iyi biliriz. Sevdik mi sonuna kadar...  Bu parkın açılışı için Mustafa İduğ ve belediye meclis üyeleri ortak bir karar aldılar. Burası bizim için yılların Çınar parkıydı ama resmi bir ismi yoktu. Bu öneriyi getirdiklerinde gerçekten düşündüm. Bu kararı desteklemekten çok mutluyum çünkü karım burada doğdu. 41 yıl yaşadık, iki evladım, üç torunum var. Onlarla mutlu olacağız ama bugün dünyada en mutlu insanlardan biriyim. Karımın adını yaşattıracağız. Burası bir kitap parkı olacak” diye konuştu.

‘BÖYLE BİR EŞE SAHİP OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

“ Burada bir kitap yeri yapacağım” diyen Sertel, ifadelerini kullandı. “İçine her ay değişik çocuk kitapları koyacağım. Bırakın çocuklar okusunlar, alsınlar. İsteyen getirsin geri koysun, isteyen alsın evinde saklasın. Burası kitap parkı olacak. Kitap, şu dönemde bizim yol gösterenimizdir. Eğitim, çocuklarımız için çok önemli. Biz iyi yetiştirilmiş çocukları topluma kazandırmak için her şeyden feragat eden insanlarız. Belki çok para kazanmadık, belki çok paramız olmadı. Ama biz çok dost, çok arkadaş biriktirdik. Burada katılan katılmayan herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Ben böyle bir eşe sahip olduğum için çok mutluyum. Dünyaya yeniden gelsem yeniden onunla yaşamak isterdim. Çok teşekkür ederim.”

Editör: Haber Merkezi