Gazeteci Selamettin Bayındır, 71 yaşında vefat etti. Bayındır, kemik iliği hastalığı olan miyelodisplastik sendrom (MDS) tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

1945 yılında Denizli Acıpayam'da doğan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nda öğrenim gören Gazeteci Selamettin Bayındır, henüz lise ikinci sınıfta yerel Denizli Gazetesi'nde muhabirlik yaptı, takma adla köşe yazıları yazdı. 1967'de yerel Şafak Gazetesi'ni yayımlayınca yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. Askerlik hizmetinden sonra mesleğini İzmir'de sürdürmeye başladı. Yeni Asır'da spor muhabirliği, spor müdürlüğü yaptı.
 
Sabah Gazetesi'nin İzmir ve Ege temsilciliğinde bulundu. Değişik dönemlerde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD İzmir şubesi yönetimlerinde görev aldı. Çok sayıda başarı ödülünün sahibi olan Bayındır, evli ve iki çocuk babasıydı. Gazeteci Bayındır, kemik iliği hastalığı olan miyelodisplastik sendrom (MDS) tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bayındır'ın cenazesi yarın (pazartesi) ikindi namazının ardından Bornova İsabey Camii'nden kaldırılacak, Bornova eski mezarlığına defnedilecek.
 
İZMİR, (DHA)
Editör: Haber Merkezi