Kocaeli'de, Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Güngör Arslan, Cedit Mahallesi'ndeki ofisine gelen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Arslan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Arslan'ın katledilmesine başta basın camiasından olmak üzere birçok tepki gelirken, Basın Konseyi konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Basın Konseyi yaptığı açıklamada, "Ses Kocaeli internet haber sitesinin sahibi ve yazı işleri müdürü olan Güngör Arslan, yayınladığı haberi beğenmeyen kişilerce hedef seçildi. Kendisiyle haberle ilgili konuşacağını söyleyerek Ses Kocaeli binasına gelen saldırgan, silahını çekerek Güngör Arslan’a peş peşe ateş açtı. İsabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Güngör Arslan, kaldırıldığı hastanede maalesef kurtarılamadı. Kocaeli’nin duayen gazetecisi Güngör Arslan’ı aramızdan koparan bu saldırı, aslında ifade ve basın özgürlüğü ile halkın gerçekleri öğrenme hakkını hedef almıştır. Alçakça işlenen gazeteci cinayetidir, basını susturma girişimidir ve asla kabul edilemez. İktidarı ve tüm sorumluları bu cinayetin bir an önce aydınlatılması ve faillerin gereken cezaya çarptırılması için göreve çağırıyoruz. Basın mensuplarının can güvenliklerinin sağlanması için acilen önlem alınmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Basın Konseyi açıklamanın sonunda Güngör Arslan’a rahmet; ailesine ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi