İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Marmaris'te düzenlediği Yerel Medya Çalıştayı'nın açılışında konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yerel medyanın sorunlarına vurgu yaptı. İzmir'de sorunlara dair önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Gappi, Torba Yasa ve Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi konusunda ise siyasi iktidarı yerel basını zora sokmakla sorumlu tuttu.

Yerel basının yaşaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Karar Özetleri'ni İzmir'deki yerel gazetelerde yayınlatarak hem halka şeffaf bir görüntü çizdiğini hem de yerel basını desteklediğini, bunun önemli bir örnek olduğunu aktaran Gappi, aynı kararın ilçe belediyeleri tarafından da uygulanması gerektiğini söyledi.

'CESUR GÖRÜNEN TOPUKLU EFE'

Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile belediyelerin yerel gazete aboneliklerinin ve reklamlarının kesilerek, yerel basının zora sokulduğunu, buna karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerel basının yanında durduğunu anlatan Gappi; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kast ederek de "Maalesef bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" dedi.

Editör: Haber Merkezi