İlki 2013 yılında gerçekleştirilen ve Türkiye Basketbol Ligi’nin birbirinden başarılı takımlarını Bergama’da buluşturan Galenos Cup Türkiye Basketbol Ligi final karşılaşmaları ile sona erdi.

Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bergama Belediyesi Erdal Önder Spor Salonu’nda TBL’nin iddialı ekiplerinden Türk Telekom, Afyon Belediyesi, Petkim Spor ve Düzce Belediyesi’nin kıyasıya mücadele ettiği turnuvada rakibi Düzce Belediyesi’ni geçmeyi başaran Türk Telekom şampiyon oldu. Turnuvanın diğer karşılaşmasında ise Afyon Belediyesi ile Petkimspor karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı karşılaşmada galip gelen taraf Afyon Belediyesi oldu ve turnuvayı üçüncü tamamladı.

Turnuvanın sonunda takımlar kupalarını Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in elinden aldı. Turnuvaya katılan takımlara teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Galenos Cup’ta basketbolun heyecanını bizlere yaşatan tüm takımlarımızı yürekten kutluyorum. Bir önceki turnuvada burada misafir ettiğimiz ve şu an süper ligde mücadele veren takımlarımız var. Ve her geçen yıl Bergama’da düzenlediğimiz turnuvalara ve spora olan ilginin artması bizleri mutlu ediyor. Umuyorum ki ileriki yıllarda Bergama’nın genç yeteneklerini de bu turnuvalarda ve çok iyi yerlerde izleme fırsatı buluruz. Tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi