1913 yılında başlayan ve halen devam eden kazılarla gün ışığına çıkarılan Foça tarihinin gözler önüne serilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için müze kurulması gerektiğinin vurgulandığı imza kampanyasında Foça’nın 5000 yıllık tarihi, arkeolojik değerlerinin sergilenmesi hedefleniyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça’nın bir müzeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Foça Kalesi’nin ‘Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri” kapsamında UNESCO Dünya Kültürel Mirası Geçici Listesine alınması, Foça kenti için büyük bir dönüm noktasıdır. 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Foça’nın gizli kalmış tarihinin gözler önüne serilmesi, arkeolojik değerlinin sergilenmesi gerekmektedir. Bu eserler, bulundukları yerden çok uzakta sergilenmemeli veya müze depolarında beklememelidir” dedi.

‘Foça Müze İstiyor’ imza kampanyasını Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi işbirliği ile birlikte düzenlediklerini söyleyen Başkan Demirağ, “Arkeolojik buluntuların sergilenmesi, tarihinin tanıtımının yapılması, Foça’da kurulacak bir müzede gerçekleştirilmelidir. Kültürel etkinliklerin de gerçekleştirileceği bu müze, tarih boyunca her dönemde yerleşim görerek bu güne gelmiş Foça’nın tarihini ön plana çıkararak, kültür turizmine de açılmasına yardımcı olacaktır. Aralık ayı boyunca düzenleyeceğimiz ‘Foça Müze İstiyor’ imza kampanyamıza tüm halkımızın destek vermesini diliyoruz” dedi.

‘Foça Müze İstiyor’ imza kampanyası için; 09 Aralık 2017 Cumartesi-Demokrasi Meydanı, 16 Aralık 2017 Cumartesi-Demokrasi Meydanı, 19 Aralık 2017 Salı-Salı Pazarı Çarşı Girişi, 23 Aralık 2017 Cumartesi-Demokrasi Meydanı’nda kurulacak stantlarda 13.00-17.00 Saatleri arasında, 7-10 Aralık 2017, 10.00-17.00 saatleri arasında Travel Türkey İzmir Fuarı A Holü Foça Belediyesi Standı ve Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ve Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet binasında imza toplanacaktır.

Editör: Haber Merkezi