Kutlamaya Foça Gerenköy sapağında yer alan kooperatife ait zeytinyağı üretim tesisinde yapılan kutlamaya  Atalık Tohum, Gediz Havzası Erezyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (Gema) Vakfı temsilcileri de katıldı. 
Kutlama için tesis mutfağında kadın üyelerin imecesi vardı. Yufkalar açıldı, kıymalı fincan börekleri pişirildi. Bulaşıklar elbirliğiyle yıkandı. Bölgedeki son zeytinlerin sıkılması sonrası, tesis bahçesinde, soğuktan korunmak için bir el arabası içinde ateş yakıldı. Üşüyen eller ovuşturularak ısıtılırken, çay eşliğinde üye kadınların özenle yaptığı fincan börekleri yenildi. Bu arada üyeler yıl içinde, zeytin ve zeytinyağı üretiminde yaşadıkları olumlu olumsuz konuları birbirlerine aktardılar. Bazı konularda elde ettikleri kişisel tecrübeleri anlattılar.
Üyelerden Nesrin Çeşmeci geçtiğimiz Ekim Ay’ından itibaren yaptıkları yoğun çalışmaya emek verenler olarak bir araya geldiklerini ve fincan böreğiyle sezonu kapattıklarını söyledi.

'15 EKİMDE KEŞKEK YAPARAK SEZONU AÇACAĞIZ'

Atalık Tohum Gema Vakfı Foça Temsilcisi Hülya Başlangıç Dinçel ise bölgenin üreten insanlarıyla güzel bir gün geçirdiklerini dile getirdi. Hülya Başlangıç Dinçel: “Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizde destek veriyoruz kooperatifimize. Birlikte olursak güçleniriz. Güç birlikten doğmaktadır. Güzel bir sezon kapanışı yaptık elbirliğiyle. İnşallah gelecek Ekim Ay’ında da kooperatif üyeleri ve Atalık Tohum Gema Vakfı beraber Keşkek yaparak yeni sezonun açılışını yapacağız. Bereketli olsun herkese” dedi.

'YOK YILI OLMASINA RAĞMEN SEZON BEREKETLİ OLDU'

S.S. 880 No.lu Foça Bağarası Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ercan Yüksektepe, zeytinde “yok yılı” olmasına rağmen bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi. Ercan Yüksektepe: “Bu sene yok yılı olmasına rağmen fena sayılmayacak derecede iyi bir sezon geçirdik. Umduğumuzdan daha iyi çalıştık. Üreticilerimizle çok memnun kaldık. Yağlar kaliteli, asitler çok düşük geldi bu sene. Bu konudan memnunuz. Bugün son gün artık. Çalışmayacağız. Bitti üretim. Bizde eskiden beri adettir. Fincan böreği yapar burada üretici kadınlarımız. Hep beraber yeriz. Kutlarız. Ondan sonra fabrikayı temizleyip seneye hazır halde bırakırız. 15 Ekim’de inşallah keşkek günü yapacağız.  Keşkek yiyerek sezonu açacağız. 15 Ekim’e kadar üretim yok. Üyelerimize ve tüm zeytin üreticilerine hayırlı olsun“ dedi.

Neşe içinde geçen geleneksel fincan börekli kapanış kutlaması gelecek sezonun daha bereketli olması dilekleriyle tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi