Açıklamayı Hayvanlara Yardım Derneği Başkanı Prof.Dr.Huriye Kuruoğlu yaptı .Açıklama şöyle;

"Bugün burada toplanmamızın nedeni, ilçemizde son günlerde meydana gelen sokak hayvanlarına yönelik tecavüz, şiddet ve öldürme olaylarıdır. Ne yazık ki, tüm ülkemizi virüs mikrobu gibi saran tecavüz ve şiddet,  sakin ve huzurlu, yaşanabilecek beldemiz olan Foça’mıza da ulaştı. 

İster insani, ister dini,  hangi açıdan bakarsak bakalım, son günlerde yaşanan bu korkunç olayları anlamak mümkün değildir. 

Şairin dizelerde dile getirdiği gibi “vicdan en büyük takiptir.”  Bu kötü ve acımasız olayları yapanları artık sadece vicdanlarıyla baş başa bırakmanın yetmediğini ve en kısa zamanda bu kişi ya da kişilerin bulunarak gereken en ağır cezaların verilmesini istemek hem sokak hayvanları için, hem bizler için zorunludur.  Zorunludur, çünkü, birincisi, konuşamayan ve Allah’ın bize emaneti olan sokak hayvanlarına yapılan her tür zulüm ve işkence, önce vicdan ve sağduyu sahibi tüm insanları ilgilendirmelidir. 

Zorunludur, çünkü dünyadaki tüm araştırmalar göstermiştir, ki, tecavüzcülerin ve katillerin ilk kurbanları hayvanlardır. O nedenle bu olayların önü kesilmeli ve failler bir an önce yakalanıp en ağır cezayı almalıdır. Bu yapılmadığı takdirde yakın zamanda çocuklar ve kadınların da aynı kötü olaylara maruz kalacağını söylemek müneccimlik olmasa gerek. Foça’da yaşayan herkesin bu konuda duyarlı olmasını, dikkatli olmasını istiyoruz. 

Foça’da yaşayan insanlar olarak yerel ve mülki yönetimlerden ve emniyet güçlerimizden çok önemli bir talebimiz var.  Lütfen bir an önce ilçemizdeki mevcut mobese kameralarının bakımını ve tamiratının yapılmasını ve önemli başka merkezlere de yeni mobese kameralarının konmasını sağlayın. 

Bu konuda herkesin daha dikkatli ve duyarlı olması, Foça’mızın daha huzurlu ve güvenli olması için çok önemlidir. " dedi

Editör: Haber Merkezi