'Asya' adlı trol teknesi geçen 11 Nisan'da Ege Denizi'ne açıldı. Foça'ya 5 deniz mil mesafedeki Aslanburnu Mevkisi'nde attığı ağlarını akşam saatlerinde toplayan tekne personeli ağda bir çok elbise ve bir çocuk cesedi olduğunu farketti. Teknenin kaptanı durumu Foça Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. Foça Balıkçı Barınağı'na gelen teknenin ağına takılanlar, polis ve savcı gözetiminde rıhtıma çıkartıldı. Uzun süredir denizde kaldığı anlaşılan cesedin 5 yaşlarında olduğu sanılan bir kız çocuğuna ait olduğu belirlendi.

Başı ve belden aşağısı kopmuş olarak üç parça halinde bulunan ceset, savcı ve polisin yaptığı incelemenin ardından, kimliğin tespiti ve otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Cesedin geçen 21 Ocak'ta yasa dışı yollardan Yunan Adaları'na geçmek isterken bindikleri lastik bot Arslanburnu Mevkisi'nde alabora olan teknedeki 12 kayıptan biri olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi. Aynı faciada 13 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi ise son anda kurtarılmıştı. Faciada yaşamını yitiren 13 sığınmacının yakını, Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Ranya ilçesinden gelerek kimlik tespiti ve otopsi işlemleri tamamlanan cenazeleri teslim almıştı.

Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),(DHA)

Editör: Haber Merkezi