Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, spor yapmayı teşvik etmek, oboziteyle mücadele etmek amacıyla, Foça’da kamu daire amir ve memurlarına 24 adet bisiklet dağıtıldı.

Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amir ve memurları ve vatandaşlar katıldı.

Hayatı Emniyetle Pedalla projesi kapsamında yürütülen çalışmaların daha da genişletilerek Foça’daki diğer kamu kurumlarınca da desteklenmesi kapsamında daire amirleri ve memurlarına da bisiklet dağıtımı yapıldı.

Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan programda konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, projenin kendisini heyecanlandırdığını ve projenin İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Foça’ya yakıştığını söyledi.

Aşkın, “Bu projeyle bir öncülük yaptığımızı düşünüyoruz. Projeyle birçok şeyi birden yapıyoruz. Öncelikle doğayı, çevreyi koruyacağız. Çağımızın en büyük sorunların biri obozite. Bunula da mücadele edeceğiz. En önemli katkısı ise güveliğimize katkı sağlayacak. Çünkü en iyi polisin halkla temas eden polis olduğunu düşünüyoruz. Bisiklete binmek sadece doğayı korumuyor, insanların sağlıklı yaşamasını da sağlıyor. Bu yüzden bu projeye sahip çıkılmasını istiyorum. Böyle bir projeyi gerçekleştirmede bizlere katkı sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise projenin önemine değinerek, “Doğa ile iç içe olan güzel Foça’mızda vatandaşlarımıza daha çok bisiklet kullanımını teşvik etmek, sağlıklı yaşamalarına katkı sağlamak en önemli amaçlarımız arasındadır. Emniyet Müdürlüğümüze Foça’mıza çok yakışan böylesine önemli bir proje gerçekleştirdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi