Foça için sürdürülebilir turizm ihtiyaçlarını belirlemek, turizmi dört mevsime yayabilmek için tur rotası planını oluşturmak ve eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek üzere; Foça Belediyesi Denizkent Oteli’nde yapılan ‘Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı’na; Foça Kaymakamı Ali Çetin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Dört Mevsim Foça; Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı’nın Foça turizmine faydalar getireceği ifade ederek, işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı ve Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (Foça TUDER)’in ortaklığında 2017 yılı içerisinde yürütülmesi planlanan “Dört Mevsim Foça Projesi” kapsamında düzenlendi. Proje, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen “Gelecek Turizmde Programı” kapsamında destekleniyor.

Mevcut turizm faaliyetlerinin dört mevsime yayılması ve geleneksel bağcılık, meyve-sebze yetiştiriciliği, zeytincilik, kıyı balıkçılığı gibi üretim biçimlerinin de devam ettiği Foça’da; sürdürülebilir turizm için doğadan yana üretim ve işletme modellerinin turizm faaliyetlerine kazandırılması hedefleniyor. 

Sürdürülebilir Turizm Nedir? Foça’da sürdürülebilir turizmin gelişmesi ve desteklenmesi için fırsatlar, ihtiyaçlar ve sorunlar nelerdir? SWOT Analizi, Foça’da turizmle ilgili mevcut durum, Turizmin dört mevsime yayılması için çeşitli faaliyetlerin tartışılması, Mevsim-faaliyet eşleştirmesi yapılması, Foça Tur Rotalarının tartışılması, Sürdürülebilir turizm ihtiyaçlarının belirlenmesi ve Foça’ya özgü hediyelik eşya fikrinin tartışılması konuların ele alınacağı çalıştayın raporu kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör: Haber Merkezi