Öğrencilere; Denizciliği tanıtma,sevdirme,özendirme ile müze kavramı öğretme projesi kapsamında düzenlenen ziyarete, Foca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Milli Eğitim Şube Müdürü Haluk Demirağ, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü İclal Bonneval Koçdar ve Necla Midilli Merkez Orta Okulu Müdürü Ercan Akgün 'de katıldı.

Katılımcılara; Atatürk ve Denizcilik, Foça Deniz Tarihi ve Deniz Yaşamı olarak üç kısımdan oluşan Denizcilik Bölümü ve Cumhuriyet ve öncesi döneme ait Deniz Kuvvetleri Komutanlığının gelişimi ile birlikte Kıbrıs çıkarmasına ait tarihi anıları barındıran Kıbrıs Bölümlerinde bulunan öğelerin anlatımı ve denizciliğe ilişkin bilgilerin aktarımı Foça Deniz Üs Komutanı Deniz Albay İskender Tunaboylu ve Deniz Albay Birol Tütüncü tarafından yapıldı.

Deniz Albay İskender Tunaboylu; DTSYM’nin 2007 yılında öncelikle genç ve çocuklar olmak üzere tüm ziyaretçilere denizcilik bilinci aşılamak, denizciliği sevdirmek ve tanıtmak amacıyla hizmete girdiğini, yapılan tadilat sonrasında 23 Nisan 2018 tarihinde halkın ziyaretine tekrar açıldığını söyledi. Dz. Alb. Tunaboylu; “ Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak Foça bölgesinde bulunan tüm öğrencilerin DTSYM’yi ziyaretleri planlanmıştır. Yeniden restore edilen merkezi 2018 Yılı içinde toplam 15 bin 634 kişi ziyaret etmiştir.” dedi.

Ziyaretin sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi