Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Öğretmenlik meslekten ötedir, kutsaldır, yaşam biçimidir. Bir öğretmen işe gidiyorum demez, okula gidiyorum der. Öğretmenliğin ve öğretmenin yaşı, yeri yoktur. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ellerinden öper, saygılar sunarım’’dedi.

Kutlama programına; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 14.00’de başlayan törende; Atatürk Anıtı’na Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, tüm okullar ve öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından, saat 14.30’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Necla Midilli Merkez Ortaokulu’nun hazırladığı programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Necla Midilli Merkez Ortaokulu Müdürü Ercan Akgün, açılış konuşması yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. ‘‘Öğretmen’’ konulu slayt gösterildi. Şiir okundu. Aday öğretmenimizin konuşmasının ardından yemin töreni gerçekleştirildi. ‘‘Öğretmeni Ne Kadar Tanıyoruz?’’ konulu röportaj sunuldu. ‘‘Bizde öğrenciydik’’ konulu kısa film ve ‘‘Öğretmenim’’ konulu oratoryo sunuldu. Minik Yazar Deniz Er ile söyleşi yapıldı. Kutlama programı, ‘Bizden Seçmeler’ isimli müzik dinletisiyle sonlandı.

Editör: Haber Merkezi