1. Flamingo Kültür ve Sanat Günleri Festivali bugün sona eriyor. İlk kez düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl yapılması planlanan festival halka açık ücretsiz olma yanı sıra ilk bağımsız festival özelliğini de taşıdı. Festivalin en çok ilgi çeken stantlarından birisi de "Yeter ki İyilik Olsun" platformununki oldu. 

11-13 Ekim tarihleri arasında devam eden festival boyunca, ürettikleri ürünleri, festival konuklarına satarak, yapılacak yardımlar için gelir sağlayan platform üyelerinin özellikle saf bal, üzüm sirkesi, kantaron yağı, domates rendesi gibi organik ürünleri büyük ilgi gördü. Dahası platform üyelerinin hazırlayıp getirdiği el yapımı, su böreği, kek, yaprak sarması gibi ürünler de hem festivale katılan konukların karnını doyurdu, hem de büyük gelir sağladı.

'Yeter ki İyilik Olsun' platformunun yürütücüsü İBB Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim yardımısı Dr. Özlem Özdemir, "Platformumuz, bu yardım derneği ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta. Kuruluşumuzun henüz 7. ayı ancak biz binlerce kişiye el uzattık, umut olduk" ifadelerini kullandı.

Dr. Özdemir, daha geçen hafta Sarıgün köyüne binlerce kitap, kırtasiye malzemeleri ve oyuncak gönderdiklerini, hastanedeki pek çok personelin kendilerine destek verdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Yeter ki İyilik Olsun' platformu olarak, bu 7 ay içinde kıyı çöplerini topladık. Torbalı Subaşı köyünde 30 çocuğa sünnet yaptık. Kendi olanaklarımızla 350 çocuğa ayakkabı ve giysi dağıttık."

Yer sorununu halledilince dernekleşmek istediklerini de vurgulayan Dr. Özlem Özdemir, çalışmalarına kesintisiz devam edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi