Esnaf ve sanatkârlar, konaklama, restoran, kafe ve turizm işletmecileri ve tur teknesi işletmecileri, taksi, dolmuş ve otobüs işletmecileri ile yapılan toplantılar 4,5 saat sürdü.

Ruhsat, işgaliyeler, çevre düzenlemeleri, temizlik, gıda kontrolleri ve güvenlik gibi konuların ele alındığı toplantılarda; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça Esnafı, karşılıklı olarak istek ve önerilerini dile getirdi.

Yaşanan sorunların saygı, samimiyetle çözüleceğine inandığını, gerektiğinde yasal prosedürü uygulamaktan da çekinmeyeceğini belirten Fatih Gürbüz; ‘‘Foça esnafımızın vatandaşımıza daha kaliteli bir hizmet sunması için lazım gelenleri en geç 10-12 aylık bir süre zarfında uygulamaya geçireceğiz. Küçükdeniz bölgemizde oluşan yoğunluğu, diğer bölgelerimize yayacağız. Zabıta kontrollerimiz sıklaşacak. Kapalı olan Club Med Tatil Köyü, yeniden açılması halinde esnafımıza büyük faydalar sağlayacaktır. Tatil köyünün yeniden faal duruma geçmesi için Ankara’da temaslar gerçekleştireceğiz’’dedi.

Sorunlara ilgisi için Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e teşekkür eden Foça esnafları, toplantıların yakın aralıklarla yapılacak olmasını da memnuniyetle karşıladı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün Foça esnafıyla yaptığı toplantılara; Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği Başkanı Umut Tutar, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Muhtarlar, STK temsilcileri ve Foça Belediyesi Birim Amirleri de katıldı.

Yeni Foça’nın ardından Foça merkezde yapılan esnaf toplantıları diğer mahallelerinde sürecek.