Kent Konseyi bugün yaptığı basın açıklamasında işlenen cinayetlerin üstünün örtüldüğünü ya da arkasındaki örgütlerle olan yakın ilişkiler nedeniyle kim tarafından yapıldığının saklandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:  "Uğur Mumcu, Hamit Fendoğlu, Ahmet Taner Kışlalı, Doğan Öz, Abdi İpekçi, Cevat Yurdakul, Nihat Erim, Kemal Türkler, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Musa Anter, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Onur Kutlar, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink, Bahriye Üçok ve diğerleri,  Sivas’ta Madımak katliamında diri diri yakılan sanatçılarımız, aydınlarımız, Gezi’de yitirdiğimiz canlarımız, 10 Ekim ve diğer saldırılarda katledilen gençlerimiz, ilerici, demokrat arkadaşlarımız, 1995’ten bu yana yitirdiklerini, evden çıkıp, akşam dönmeyen yakınlarını arayan, bekleyen Cumartesi Anneleri ve diğerlerinin kaybettikleri birçok faili meçhul yada doğru deyimi ile faili belli cinayete tanıklık ettik.

Yakın siyasi tarihimizde önemli izler bırakan sözde faili meçhul, oysa ki failleri bilinen olayların üzerindeki sis perdeleri, aradan yıllar geçmesine rağmen hala aralanmadı. Faili meçhullerle ilgili hazırlanan dosyalar, tozlu raflarda beklerken, kimilerinin üzeri kapatıldı. Olayları kim ya da kimlerin gerçekleştirdiği saklanırken, gizlenirken, fail diye yakalananlar ise hapishanelerden kaçırılarak, kayıplara karıştı.

Zehirlenerek, silahla vurularak, dövülerek, kaza süsü verilerek ya da bomba ile gerçekleştirilen bu suikastlarla, yargısız infaz, dur ihtarı ve rastgele ateş açma nedeniyle yaşam hakkı elinden alınanların sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte 1990’lardan bu yana 2 bin – 5 bin arasındadır. Çok yakın geçmişimizdeki bu tanımsızlık bile FAİLLERİN saklandığı, korunduğunun kanıtıdır. Bunlar kimlerin organizasyonlarıyla, kimlerin emri ile öldürülmüş, nereden, nasıl kaçırılmış, kimler kaybetmiş, hepsinin devlet kayıtlarında olduğunu biliyoruz. İstenirse, hepsinin bir gün içinde açığa çıkartılabileceğini biliyoruz.

Katilleri biliyoruz ve adalet istiyoruz. Bu kirliliğin üzerine oturmanın kimseye bir yararı yok. Gerçeğin bir gün ortaya çıkmak gibi iyi bir huyu vardır. Bir gün gelecek bunlarla yüzleşme zorunda kalacaksınız. O gün bugün olsun. Bugün yüzleşelim. Arşivleri açın. Geçmişte kim bu ülkede insanlığa karşı bir suç işlemişse bunların hesabı sorulsun."

Editör: Haber Merkezi