İZ GAZETE- Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırdığı görüntüler ülke genelinde tepki çekti. Yayınlanan videoda, sağlık çalışanlarının barikat kurarak saldırıyı önlemeye çalıştıkları görülürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hastanede yaşanan olayla ilgili yetkililerinden bilgi aldığını, güvenlik kamerası görüntülerini incelediğini ifade etti. Bakan Koca, saldırı girişimi sırasında barikat kuran sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelerek, sohbet etti. 

'CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIMIZ SÜRECİ BAŞLATMIŞTIR'

Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Keçiören EAH Acil Servisindeki arkadaşlarımı ziyaret ettim. Emniyet güçlerimizce incelenen kamera kayıtları, arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız süreci başlatmıştır. Sağlık camiası olarak üzgün ve konunun takibinde kararlıyız."

NE OLMUŞTU?

Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde çıkan silahlı kavgada tabanca ile vurularak yaralanan Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşler, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahmet Ö., doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Fırat Ö. ise tedaviye alındı. Fırat Ö. ve Ahmet Ö'yü görmek isteyen yakınları ile hastane çalışanları arasında tartışma çıktı. İki kardeşin yakınları, sağlık çalışanlarına fiziki müdahalede bulunmaya kalktı. Sağlık çalışanları kapıyı kapatıp, arkasında barikat kurarak saldırı girişimine direndi.