30'dan fazla esnaf, biraraya gelerek oluşturdukları 'Cadde Kemal Reis Platformu’ hakkında Belediye Başkanı Şenol'a bilgi verdi, projelerini ve caddeyle ilgili taleplerini anlattılar. Esnafların taleplerini ve projelerini dikkatlice dinleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olduklarını, Gaziemir için yapılacak projelere ellerinden geldiği kadar destek verebileceklerini söyledi.

Platform üyeleri, Gaziemir'in en geniş ve en iyi caddelerinden birinin Kemal Reis Caddesi olduğunu, yapılacak etkinlikler ve düzenlemelerle caddenin daha da aktif bir hale gelebileceğini söylediler.

Cadde Kemal Reis Platformu üyesi esnaflar arasında pek çok meslek grubundan firmalar bulunuyor. Bunlar arasında, kafeler, restorantlar, mandıralar, marketler, terziler, emlakçılar, sigortacılar, pastaneler, fırınlar, manavlar, lokantalar ve anaokulu yer alıyor. Nerdeyse tüm meslek gruplarından firmaların bulunduğu caddeyi bir cazibe merkezi haline getirmek isteyen Cadde Kemal Reis Platformu, bu amaçla harekete geçti.

TELLİOĞLU: CADDEYİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Cadde Kemal Reis Platformu sözcüsü İbrahim Tellioğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a, caddeyi bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Birçok meslek grubundan birbirine rakip olan birçok arkadaşlarının olduğunu ancak imece usulü olarak Kemal Reis Caddesi için biraraya geldiklerini kaydetti.

Tellioğlu, caddelerinin konumunun çok iyi olduğunu, İzmir Fuar'a, Esbaş'a, havalimanı ve AVM'lere çok yakın konumda bulunduğunun altını çizdi.

Gerek peyzaj düzenlemeleri, gerekse cadde ile ilgili diğer detaylı düzenlemeler için Gaziemir Belediyesi'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını aktaran Tellioğlu, "Caddede bulunan işletmelerde yüzlerce aileye iş imkanı sağlanıyor. Daha hareketli bir cadde ile daha fazla yeni mekan gelecektir ve daha fazla istihdam sağlanabilecektir" dedi.

Tellioğlu, caddenin renkli bir cadde olduğunu, cadde için 'daha fazla neler yapabiliriz' diye kafa yorduklarını belirterek, "Böylece eşine az rastlanır şekilde bir birlik platform çatısı altında ortak kararlar alarak, Gaziemir'in bu güzide caddesini tüm İzmir'e duyurmak istiyoruz. Belediyemizden gerek peyzaj, gerek yapısal düzenlemeler konusunda yardım istiyoruz. Yapılacak yapısal düzenlemeler ve ayrıca kültürel etkinliklerle caddenin farklı bir önem kazanacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Platform üyeleri, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u, Kemal Reis Caddesi'ne davet ederek, proje ve taleplerini yerinde göstermek istediklerini dile getirdiler.

AÇIK HAVA AVM

Kemal Reis Caddesi'ni bir açık hava AVM tarzına çevirmek istediklerini aktaran platform üyeleri, caddeye gelen vatandaşların her ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ve çok farklı lezzetleri bu caddede bulma imkanına kavuşacaklarını söyledi.

CADDEYE GELENLERİ ÇOK FARKLI SEÇENEKLER BEKLİYOR

Caddeye gelen vatandaşları çok farklı seçenekler bekliyor. Çağ kebabı, kilo ile et, kuzu çevirme, kahvaltı mekanları, kafeler, restoranlar, çiğ köfteciler, süt tatlıları, tekstil dükkanları, market, manav, elektrikçi, sigortacı, emlakçı, inşaat firması ve anaokulu gibi bir çok farklı sektörü caddede bulmak mümkün.

Caddeye gelen vatandaşlar yeme içmeden, alışverişe kadar geniş bir yelpazede birçok ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Vatandaşlar ayrıca AVM'lerde bulamayacakları farklı yöresel lezzetlere ulaşırken, çeşitli meslek gruplarından işyerlerini de hemen yanıbaşlarında bulacaklar.

Platform üyesi esnaflar, caddenin cazibe merkezi haline gelmesi ve esnafların yaptıkları bu imece usülü proje ve tanıtım organizasyonlarının bir model teşkil edebileceğini belirttiler.

Cadde Kemal Reis Platformu'nun projelerinden ve taleplerinden bazıları şöyle:

-Cadde giriş ve çıkışlarında ışıklı ve mimari kemerler yapılabilir

-Ağaçlar ışıklandırılabilir

-Caddede bulunan otoparklar düzenlenebilir

-Yaklaşan ramazan ayına özel kampanyalar organize edilebilir

-Ramazan'a özel cadde düzenlemeleri yapılabilir

-Ramazan ayına özel kültürel etkinlikler düzenlenebilir

-Caddeye yakın belirli noktalarda çocuklara özel oyun alanları geliştirilebilir

-Caddeye daha şık palmiye ağaçları dikilerek farklı bir ambiyans oluşturabilir

-Caddenin trafik düzenlemeleri gözden geçirelebilir

-Sevgi yolu formatı yapılabilir